We zijn al aardig verwend met een mooie zomer. Toch zijn wij Nederlanders wel wat gewend; het weer kan zomaar omslaan naar een regenachtige en druilerige toestand. Dan is het fijn om te weten welke binnenactiviteiten er op de landelijke agenda staan. Foto-exposities vormen een leuk tijdverdrijf voor de vakantievierende fotograaf. Er zijn deze zomer vele exposities te vinden. CEWE licht er hieronder drie uit. Oh en.. ook als het buiten (te) warm is, is een expositie in een verkoelend gebouw helemaal niet zo verkeerd.

Forever young?, Amsterdam (tot en met 12 augustus ‘18)

Met de komst van digitale camera’s, is er heel wat veranderd in de wereld van de fotografie. In plaats van de foto’s te bewaren in foto-albums, slaan we ze veilig op onze computer. Die digitale omgeving maakt het mogelijk om foto’s jaren te bewaren zonder dat er kwaliteitsverlies optreedt. Hoe anders was dat jaren geleden, toen we al onze foto’s nog ontwikkelden. Bij het afdrukken van foto’s wordt gebruik gemaakt van diverse chemicaliën om de foto goed op het fotopapier af te drukken. Deze stoffen vervagen over de jaren en dit geeft de foto’s karakteristieke kenmerken. Tijdens de “Forever young?” expositie, in het stedelijk museum in Amsterdam, worden foto’s tentoongesteld die onderhevig zijn aan verval. Dit geeft de foto’s een bijzondere en unieke sfeer. Een echte aanrader!

Streets of the world, Zaandam(tot en met 30 september ‘18)

Houd je van straatfotografie? Dan is het Streets of the World Museum in Zaandam een echte aanrader. Ook voor mensen die graag lezen over andere culturen is deze expositie een echte blikvanger, met foto’s van over de hele wereld uit 195 landen. De foto’s zijn gemaakt door Jeroen Wolfs die als doel heeft een positief beeld te laten zien van de wereld. De foto’s zijn te zien op levensgroot formaat. Dit maakt de expositie nog unieker omdat je zo echt het gevoel krijgt even in de landen op de foto te zijn.

Summer in the City ’18: Cars, Amsterdam(tot en met 28 juli ‘18)

Ben of ken jij een echte auto- en fotografieliefhebber? Dan is de expositie ‘Summer in the City ’18: Cars’ een perfecte middag uit! In deze expositie worden foto’s van Andrew Bush, Langdon Clay, Tim Carpenter, Gregory Halpern, Gerry Johansson, Raymond Meeks, Pentti Sammallahti, Andreas Trogisch, Mark Steinmetz, Barry Kornbluh en Michael Lange getoond. Diverse auto’s worden vanuit talloze hoeken en op verschillende manieren gefotografeerd.

Tip: Organiseer je eigen foto-expositie!

Natuurlijk is er niks mis met de standaard-uitjes zoals een middagje bowlen of een eindje fietsen met elkaar. Wil je eens iets originelers doen? Dan is een zelf georganiseerde foto-expositie wellicht een leuk idee! Wat dacht je bijvoorbeeld van een expositie tijdens een jubileum om eens terug te kijken op de voorgaande jaren? Verzamel verschillende foto’s uit alle jaren en exposeer ze tijdens een feest. Je kunt de foto’s ontwikkelen op posterpapier via CEWE. Heb je teveel foto’s voor een poster? Kies dan voor normale foto’s en hang ze bijvoorbeeld aan een wasknijper aan een lijntje door de kamer waar het feest plaatsvindt.

Tip: wil je jouw oude foto’s digitaliseren? Lees dan dit blog hoe je oude foto’s digitaal kunt maken.

Bezoek jij deze zomer één van deze foto exposities? Vergeet dan niet om zelf ook een foto te maken. Of exposeer ze zelf op social media! Door je foto’s te delen op social media, maak je bij CEWE namelijk kans op een gratis CEWE fotoboek! Je hoeft de gedeelde foto alleen maar te voorzien van de tekst #cewevakantie.