Binnenkort trekt het grootste deel van ons land er weer lekker op uit voor een welverdiende vakantie. Grote kans dat ook jij binnenkort op vakantie gaat! Lekker hoor. Hoogste tijd daarom voor wat leuke feitjes over de vakantie, maar ook voor een fotografie checklist. Lees over onze vakantiegewoontes en welke dingen ook jij zeker niet mag vergeten.

Check!

Twee op de drie personen doet niets met de foto’s die ze maken op reis, dat is natuurlijk super zonde! Daarom is het handig om van te voren al een checklist te maken zodat jou dit niet zal overkomen. Van alle fotoboeken die gemaakt worden met de software van CEWE heeft 56% het thema vakantie of reizen. Voor het ontwerpen van een fotoboek is de input, de foto’s, het belangrijkste onderdeel. Onderstaande dingen moet jij als fotograaf zeker niet vergeten om mee te nemen.

#1 Fototoestel

Logisch! Toch? Ja, natuurlijk is het logisch dat jij een fototoestel meeneemt. Toch is het niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Tegenwoordig neemt niet iedereen een fototoestel mee op vakantie. Dit komt vooral door de opkomst van de digitale foto’s en de smartphone, waar ook een prima cameraatje op zit. Toch krijg je nog steeds niet de resultaten van een fototoestel met je smartphone. Bij een beetje inzoomen heb je namelijk al een probleem. Echt geen ruimte meer voor een fototoestel? Overweeg dan om een opzetlensje mee te nemen voor een smartphone. Deze zijn er in verschillende soorten en maten.

#2 Statief

Zelfs als je onder de categorie vakantiegangers valt die alleen een smartphone meeneemt voor de foto’s is dit nog een optie. Want naast dat er tegenwoordig opzetlenzen voor smartphones zijn, kun je ook statieven voor smartphones kopen. Een statief verbetert je foto’s zichtbaar. Bovendien zijn ze super licht en goed inklapbaar.

#3 Maak een fotoplan

Een fotoplan kan je helpen om iets meer structuur aan te brengen in je vakantiefoto’s en zorgt er bovendien voor dat je zeker weet dat je de mooiste fotoplaatsen bezoekt. Het fotoplan hoeft niet uitgebreid te zijn, maar kan je wel degelijk op weg helpen om de mooiste foto’s te schieten.

#4 Zorg voor voldoende ruimte

Niets is vervelender dan een volle geheugenkaart als je net een mooi fotomoment hebt. Er zijn veel manieren om te zorgen voor voldoende opslagruimte. Zorg er in ieder geval van tevoren voordat je de geheugenkaart helemaal leeg maakt.

#5 Andere attributen

Verder kunnen de volgende attributen ook goed van pas komen:

  • Lenzendoekje om de lens te poetsen: je bent immers op avontuur en het is toch echt zonde als je later op iedere foto een of vingerveeg ziet.
  • Een beschermhoes voor je toestel: je wilt immers ook aan het water goed foto’s kunnen maken zonder dat je toestel onder het zand en zoute zeewater komt te zitten toch?
  • Verschillende lenzen: misschien minder praktisch als je beperkte ruimte hebt, maar wel ideaal om lekker te wisselen voor zowel fotografie ver weg of dichtbij.
  • Laptop of tablet: hoe handig is het als je alvast de eerste foto’s op een wat groter scherm kunt filteren. Bovendien heb je op die manier direct een back-up van je foto’s en bestel je in een mum van tijd de leukste zomerse fotoproducten via CEWE!

Last but not least, vergeet niet je zwemkleren en andere vakantiespullen in te pakken! 😉

Infographic

Hoe vieren wij Nederlanders het liefst vakantie? Je ziet het in de infographic hieronder:

Of je nu lekker vertrekt naar Frankrijk of toch kiest voor een wat minder bereisde locatie, door je foto’s te delen op social media kun je bij CEWE kans maken op een gratis CEWE fotoboek! Je hoeft hiervoor alleen de gedeelde foto te voorzien van de tekst #cewevakantie.

Zijn wij nog dingen vergeten in onze checklist? Of wil je nog een suggestie doen? Vermeld dat dan hieronder in een opmerking!