Hotels zijn de favoriete accommodatie op vakantie. Je hebt ze van ultra luxe tot super primitief en van knus en gezellig tot strak en zakelijk. Slaap je deze zomer in een hotel? Dan hopen we bij CEWE dat je toch een beetje luxe hebt en het liefst in een knusse en gezellige sfeer. Voor ons fotografen is het ook nog eens belangrijk dat de hotels een beetje fotogeniek zijn, toch? Van onze vrienden bij Zoover hebben we hiervoor een aantal mooie hotels getipt gekregen. Lees snel verder voor de meest fotogenieke hotels!

Hotel Voyage

#5 Hotel Voyage, Torba, Turkije

Hotel Voyage is ruim opgezet. Boek je een vakantie in dit hotel, dan voelt het alsof je je in een klein dorpje waant. Dat klinkt misschien alsof het een groot en massaal complex is, maar niets is minder waar. De verschillende delen van het hotel zorgen ervoor dat het kleinschalig aanvoelt, wat de gezelligheid ten goede komt. Ben jij  al eens in dit deel van Turkije geweest, dan weet je dat Torba een prachtige plek is. Het ligt niet ver van de Griekse eilanden en je kunt er genieten van dezelfde voordelen: mooie stranden, restaurantjes met verse vis en bovenal voldoende rust.

Fotografen onder ons kunnen hun hart ophalen tijdens het gouden uurtje aan het strand, overdag in het haventje, maar ook de straatjes van het hotel zelf zijn het fotograferen waard.  

#4 Astir Odysseus Resort & Spa, Kos – Griekenland

Nog geen 30 kilometer hemelsbreed verwijderd van de nummer vijf in dit lijstje, vinden we het Astir Odysseus hotel nabij Kos. Dit resort valt absoluut in de categorie ‘luxe’. Met perfect zwemgelegenheden en het strand op steenworp afstand, is dit resort een waar paradijsje. De kamers zijn ruim en luxe opgezet en hoewel ze zeker een prijskaartje kennen, krijg je absoluut waar voor je geld. Je komt hier echt tot rust en het hotel heeft werkelijk alle faciliteiten in huis: van klimwand tot tennisbaan en van biljartruimte tot sportschool. Het hotel zelf is een lust voor het oog, maar vooral het strand van Kos zorgt voor de meeste foto-inspiratie.

No. 28

#3 No. 28, Antibes – Frankrijk

Wie Cannes en Nice zegt, denkt vooral aan de stranden. Precies tussen deze plaatsen in ligt het plaatsje Antibes. Dit pittoreske plaatsje werd al in de 5e eeuw voor Christus gesticht door de Grieken, waardoor het een rijke historie kent. In deze bijzondere omgeving vind je de nummer drie op ons lijstje: No. 28. Dit appartementencomplex biedt dé perfecte accommodatie voor vakantiegangers die van knus houden. Het hotel heeft knusse hoekjes, je kunt er lekker buiten ontbijten en het statige pand is, net als de #1 in dit lijstje, typisch Frans. Een absolute aanrader voor de Francofielen onder ons!

Tip: fotografeer de typisch Franse entourage en gebruik het als achtergrond of als sfeerbeelden in je CEWE Fotoboek.

Albergaria Dias

#2 Albergaria Dias, Funchal – Portugal

‘Klein, maar fijn’ gaat voor dit hotel zeker op. Volgens de reviews van de gasten op Zoover doet het personeel van Albergaria Dias er alles aan om het jou naar de zin te maken. Het hotel is kleinschalig en daardoor sfeervol en gezellig. Het hotel bevindt zich in het oude centrum van Funchal en je loopt hier zo eventjes naartoe vanuit het hotel. Funchal is een echte havenplaats die deels gebouwd is op een berg. Vanaf de rotsen heb je een mooi uitzicht over Funchal en de zee. Je kunt hiervoor de kabelbaan nemen die zich vlakbij het hotel bevindt. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Houd je niet zo van kabelbanen? Dan heb je geluk; ook vanuit het hotel heb je een prachtig uitzicht over de typisch Portugese huisjes en de zee. Maar ook het hotel zelf is een plaatje om te fotograferen. Fotografeer je relaxende medereizigers op hun strandbedje bij het zwembad of schiet een plaatje van ze als ze op hun balkon staan te genieten van het uitzicht. Kan (bijna) niet mislukken ;-). 

 

Domaine des Agnelles

 

#1 Domaine des Agnelles, Villedaigne – Frankrijk

Frankrijk is voor ons Nederlanders vakantieland nummer één. Niet zo vreemd als je bedenkt dat dit land ontzettend veel heeft te bieden. Frankrijk heeft de stranden, de natuur, de cultuur en ook het eten is er voortreffelijk. Logisch dat dit land zo populair is. Als je dan ook nog in een typisch Frans ‘hotel/appartement’ verblijft, kan jouw vakantie eigenlijk niet meer stuk. Franser dan ‘Domain des Agnelles’ wordt het niet. Het gebouw en de kamertjes zijn dan weer niet met de Franse slag onderhouden, maar daarentegen keurig voorzien van alle gemakken en comfort. Een goede jeu-de-boulles-baan mag hier natuurlijk niet ontbreken en in minder dan een half uurtje rijden ben je al bij de Middellandse Zee! Bij onze collega’s van Zoover wordt deze accommodatie met een 9,6 beoordeeld door 76 gasten. Als dat niet overtuigend is! Fotografeer het pittoreske gebouw met de mooie blauwe luikjes of het fijne tafelen met een goede fles wijn. Dit is leven als een God in Frankrijk!

Tip: voeg een verzameling foto’s toe van je accommodatie aan je fotoboek. Daarmee haal je de herinneringen aan deze fijne plek in een mum van tijd op! Lees ook nog even het blog over strandfotografie, want de meeste hotels bevinden zich (bijna) aan het strand!

Waar je ook naartoe gaat deze zomer, door je foto’s te delen op social media, maak je bij CEWE kans maken op een gratis CEWE fotoboek! Je hoeft de gedeelde foto alleen maar te voorzien van de tekst #cewevakantie.