Eens in de tijd besteed CEWE aandacht aan de mooiste gebieden en steden om te bezoeken. In de zomer is het weer tijd om er even lekker tussenuit te gaan. In dit blog besteden we daarom aandacht aan drie mooie Europese steden die soms ver weg, soms dichtbij zijn, maar wel één ding gemeen hebben: de verkoeling is nooit ver weg!

Dubrovnik, Kroatië

Dubrovnik is misschien wel de mooiste stad van Kroatië. De havenstad is al eeuwenoud en dat is ook precies wat het stadje zo bijzonder maakt. In 1979 werd de stad opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst. Extra fijn zijn de mooie stranden in de omgeving van Dubrovnik. Bovendien is het vanuit Dubrovnik maar eventjes varen naar de mooie Elafieten, een eilandengroep voor de kust van Kroatië. Fotografeer de 17e eeuwse rode daken, in combinatie met de azuurblauwe zee en de witte stadsmuren. Dit doe je het beste vanaf de berg Srđ, vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de stad. Helemaal bovenop de berg is de afstand best ver. Dit kun je natuurlijk oplossen door een goede telelens mee te nemen, maar je kunt ook gaan wandelen langs het zigzaggende pad naar boven, waardoor je een beter beeld krijgt op de stad (er loopt ook een kabelbaan voor als je iets minder te been bent of gewoon zin hebt in een leuke ervaring).

Tip: let er op dat je, bij het fotograferen vanaf een berg, iets mee fotografeert op de voorgrond. Hierdoor krijg je contrast en meer diepte in de foto.

Riga

Zo’n 1800 kilometer noordelijker ligt de mooie hanze- en tevens hoofdstad van Letland: Riga. De hoofdstad kenmerkt zich door de kronkelende straatjes, het pittoreske en middeleeuwse centrum en ook door westelijke rivier Dvina die door de stad loopt. Wat zo fijn is aan deze stad, is dat het er door de Noordelijke ligging niet super heet wordt. Mocht dit toch het geval zijn, dan ben je in Riga maar enkele minuten verwijderd van de mooiste stranden van de golf van Riga.

Tip: ga hoe dan ook naar het strand in Riga. Je kunt er heerlijk uitwaaien! Bovendien maak je hier natuurlijk de mooiste strandfoto’s.

Middelburg

Van Dubrovnik, vliegen we naar Riga en van Riga komen we dan toch weer vertrouwd en dichtbij terug in Middelburg. Ooit behoorde Middelburg tot één van de grootste steden van Nederland. Op het moment wonen er bijna 40 duizend mensen. De historie van de stad is nog steeds goed terug te zien, ondanks dat de stad veel geleden heeft onder de verschillende oorlogen in het verleden. Vanuit Middelburg is het maar een half uur fietsen naar het strand (en, jawel, 35 minuten fietsen naar het inmiddels welbekende Zoutelande).

Tip: de Lange Jan fotograferen is behoorlijk lastig vanwege de lengte. Wat hierbij vaak fout gaat, is dat je te dicht bij de toren wilt komen en de foto hierdoor ook van te dichtbij neemt. Probeer eens wat afstand te nemen. Je zal zien dat de toren beter tot zijn recht komt. Door de afstand is het bovendien ook gewoon mogelijk om de foto in een horizontaal beeld te fotograferen.

Bij een korte stedentrip verzamel je misschien niet zoveel foto’s als bij een lange reis. Hiervoor heeft CEWE onder andere het speciale CEWE Pure fotoboekje waarmee je eenvoudig een klein fotoboekje maakt van je ervaring. Of je deze zomer nu de Lange Jan fotografeert, of toch liever de Srđ samen met je camera bedwingt, door je foto’s te delen op social media kun je bij CEWE kans maken op een gratis CEWE fotoboek! Je hoeft hiervoor alleen de gedeelde foto te voorzien van de tekst #cewevakantie.