Op 21 juni is de officiële start van de astronomische zomer op het Noordelijk halfrond. Alhoewel we al behoorlijk veel warme dagen hebben gehad, begint de zomer dan pas echt. De zomer staat niet alleen voor velen garant voor een lekkere en welverdiende vakantie, maar het is ook gewoon een uitgelezen kans om te genieten van alle kleine en grote zomermomenten. Lees in dit blog welke dit zijn en hoe je deze speciale momenten het beste fotografeert.

Lekker lang buiten (na)tafelen

In Zuid-Europese landen is het een gewoonte om lekker lang en, gemiddeld genomen,op een later tijdstip te eten. Door de warmte heb je vaak nog niet veel zin in grote porties eten als het nog vroeg is. Toch is het lang niet gek hoe bijvoorbeeld de Fransen het aanpakken. Een paar lekkere kleine hapjes met iets te drinken aan het begin van de avond en dan pas later uitgebreid dineren. Hierdoor bouw je een zomerse avond optimaal op. Na een smakelijk buitendiner geniet je nog even lekker na van het eten. Het mooie van deze avonden is vooral dat je een optimaal vakantiegevoel krijgt, zonder dat je ook maar een meter van huis hoeft te gaan! Ondanks dat je natuurlijk vooral van het moment zelf moet genieten, is het ook leuk als je later in januari eens door je fotoboeken bladert en je jezelf weer kunt verheugen op de zomer. Leg deze mooie avonden daarom ook vast met je camera. Het lange tafelen heeft veel voordelen voor ons fotografen. Fotografeer het lekkere kleurrijke eten met de glazen en de vrolijke familie of vrienden aan de tafel en daarna de gezelligheid rond een kampvuurtje.

Strand, zee en zon!

Wie zomer zegt, zegt een dagje strand. Net als dat er maar weinig mensen zijn die niet van de zomer houden, zijn er ook maar weinig mensen die liever niet naar het strand gaan. Lekker met je blote voeten over de oneindige stranden lopen, de zee induiken of gewoon languit liggen op het strand. Ook al ben je maar een dagje aan het strand, het doet de meeste van ons veel goed. Ook voor fotografen biedt dit gebied veel inspiratie en de mooiste decors voor indrukwekkende foto’s. Houd bij het fotograferen van de zee rekening met de gulden snede of de regel van derden. De zee, het strand en de lucht is een typisch voorbeeld waarbij je deze compositieregels kunt gebruiken. In het blog over strandfotografie lees je meer over fotograferen aan het strand.

Tip: strandfoto’s lenen zich uitstekend voor een mooie wanddecoratie. Bestel je strand-wanddecoratie via CEWE.

Onweer

Wie zomer zegt, denkt misschien niet meteen aan de onweer. Toch ontstaan er vooral in de zomer ideale omstandigheden voor onweer. Het geweld dat er bij komt kijken, imponeert ons iedere keer opnieuw. Alhoewel we niet altijd van onweer kunnen genieten, kun je dat wel van een foto van onweer. Lees in het blog over onweer fotograferen meer over dit onderwerp.

Meer lichturen betekent langer licht fotograferen

Door de lichturen die beschikbaar zijn tijdens de zomer, heb je in de avond lekker lang de tijd om mooie foto’s in het licht te maken. Dat biedt net even iets meer kansen, om bijvoorbeeld na je werk nog een avondje erop uit te trekken en je fotografie vaardigheden onder de knie te krijgen. Vooral rond zonsondergang en -opgang zijn de lichtomstandigheden voor fotografie ideaal. Lees hier ook over in het blog over het gouden en het blauwe uurtje.

CEWE zomerproducten

Typische CEWE fotoproducten voor in de zomer ontwerp je natuurlijk helemaal zelf. Eigenlijk geven al onze producten direct een zomers gevoel, met de juiste zomerfoto’s erop. Toch zijn er een paar CEWE producten extra zomers.

Drinkfles

Natuurlijk is het belangrijk dat je goed drinkt op de zonnige en warme dagen. Ontwerp daarom je persoonlijke drinkfles met je eigen gemaakte foto’s. Deze aluminium drinkfles zorgt ervoor dat jij in ieder geval geen dorst krijgt deze zomer.

Barbecueschort

Met al dat lange tafelen in de zomer, komt er ongetwijfeld wel weer een barbecue voorbij. Met al die sausjes en de spetters van het grillende vlees , smeer je jezelf er al snel onder. Bestel daarom je eigen, unieke barbecueschort. Het barbecuen liever aan iemand anders overlaten deze keer? Dit is natuurlijk hét perfect cadeau voor de echte barbecuemaistro.

Vakantiekaartjes

We gaan allesbehalve minder op vakantie, maar toch worden er minder vakantiekaartjes verstuurd. Dat is natuurlijk jammer en een gemiste kans om de thuisblijvers lekker jaloers te maken met jouw zomerfoto’s! 😉 Natuurlijk begrijpen we dat je op vakantie niet constant bezig wilt zijn met het maken van kaartjes, daarom bestel je eenvoudig de leukste vakantiekaartjes via de software of via de app van CEWE! In Europa op vakantie? Vaak kun je jouw vakantiefoto’s dan ook afdrukken op je vakantieadres.

Ook als je met vakantie gaat, zijn er genoeg momenten om vast te leggen met je camera. Daarom is het superhandig als je alvast een fotoplan klaar hebt voordat je naar je vakantieadres vertrekt!

Of je deze zomer nu vertrekt voor een mooie reis over Corsica of toch liever het groene Schotland ontdekt, door je foto’s te delen op social media kun je bij CEWE kans maken op een gratis CEWE fotoboek! Je hoeft hiervoor alleen de tekst bij de gedeelde foto te voorzien van #cewevakantie.

Fijne zomermomenten gewenst!