Eens in de tijd besteedt CEWE aandacht aan de mooiste gebieden om te bezoeken en te fotograferen. Dit kan aan de andere kant van de wereld zijn, maar het kan ook dichtbij zijn! Deze keer ontdekken we een paradijsje dat slechts drie uurtjes vliegen is. Het heet: Corsica! Wat zijn de trekpleisters en welke dingen zijn op dit eiland zo fotogeniek?

Corsica

Dit officieel Franse departement werd al in de prehistorie bewoond en je snapt meteen de voorkeur van onze prehistorische voorouders wanneer je de beelden ziet. Het eiland heeft veel te bieden: van lekker eten en oude plaatsjes tot de mooiste vergezichten en een azuurblauwe zee. Ook de witte rotsen van het eiland zijn erg typerend voor Corsica. Wat opvalt aan het hele eiland is de mix tussen Italiaans en Frans. Het eiland viel dan ook niet altijd onder Frankrijk, maar was deel van de Republiek van Genua. Met de vrede van Versailles viel het in handen van de Fransen.

Bonifacio

Vanaf Bonifacio is het niet moeilijk om Sardinië te zien. Het is de plaats die het dichtste bij het andere eiland ligt. Het kan ook niet anders dan dat het water dat Sardinië en Corsica van elkaar scheidt, de straat van Bonifacio heet. Van oudsher was het een strategische plek op militaristisch vlak. De hoge krijtrotsen en de hoge vestingmuren, vormden eerder een ideale verdediging tegen de Saracenen. Erg opvallend aan het eiland is dat de plaats zo hoog boven de zee ligt. In combinatie met de krijtrotsen die door de eeuwen heen voor een groot deel door de zee zijn weggeslagen geeft dit een mooi decor voor jouw foto’s. De smalle straatjes van het plaatsje maken het geheel alleen nog maar pittoresker.

De bergen van Corsica

Corsica is een dunbevolkt eiland. Dit heeft als voornamelijkste reden dat het eiland behoorlijk bergachtig is. Wist je bijvoorbeeld dat je op dit zo zonnig ogende eiland in de winter gewoon kunt skieën? Of je nu wel of niet van wintersport houdt; het bergachtige gebied geeft in ieder geval genoeg variatie op je vakantie. Je vakantie wordt niet beperkt met aan het strand liggen, zoals op andere eilanden wel eens het geval kan zijn. In tegenstelling. Je kunt er lekker actief op uit. Trek bijvoorbeeld te voet of met de fiets langs het universiteitsstadje Corte in het hart van Corsica en geniet van de mooie kronkelweggetjes door het landschap. Het mooiste aan dit heuvelachtige landschap is dat het prachtige vergezichten biedt, zodat jij het perfecte plaatje kunt schieten.

Productsuggestie: met al het wandelen is het raadzaam goed te drinken. De bidon van CEWE is daarom voorzien van een handige karabijnhaak zodat je hem ook aan je tas kunt hangen.

Fototip: zorg bij het maken van dieptefoto’s van landschappen altijd dat je iets fotografeert wat op de voorgrond staat. Dit kan bijvoorbeeld je reispartner zijn, maar ook iets simpels als een grote kei. Door het contrast wordt de diepte veel beter zichtbaar op de foto.

Strand en zee van Corsica

Als je dan eindelijk lekker tot rust wilt komen doe je dit natuurlijk het beste aan (of zelfs op of onder) zee. Corsica heeft een aantal mooie stranden zoals Plage de Roccapina, Rondinara of Palombaggia. Wat ook aan te raden is om met een boot een rondvaart te maken. Vooral bij het natuurgebied Scandola ten westen van Corsica is dit zeker een aanrader.

Tip: alsof boven water nog niet genoeg te beleven valt, is er onder het water ook een verborgen schat aan natuurschoon. Lees het blog over onderwaterfotografie hoe je dit het beste aanpakt.

Of je deze zomer nu vertrekt voor een mooie reis over Corsica of toch liever het groene Schotland ontdekt, door je foto’s te delen op social media kun je bij CEWE kans maken op een gratis CEWE fotoboek! Je hoeft hiervoor alleen de tekst bij de gedeelde foto te voorzien van #cewevakantie.

Fijne zomer!