Het vakantieseizoen staat voor de deur. Waarschijnlijk heb je al een idee van waar je naartoe gaat en misschien heb je zelfs je vakantie al geboekt! Het leukste CEWE product voor na de vakantie is natuurlijk het CEWE Fotoboek. Voor veel van onze klanten is het een vaste prik om een mooi fotoboek van hun vakantie te maken. Hoe maak je een leuk vakantie fotoboek en welke voorbereidingen kun je voorafgaand aan je vakantie al treffen? Waar moet je rekening mee houden als je op je vakantiebestemming bent? Lees snel verder en ontdek waar je op moet letten!

Maak een fotoplan

Als er iets is waar je even niet aan wilt denken tijdens je vakantie dan is het misschien wel aan dingen plannen. Toch is het maken van een fotoplan een waardevolle investering waarvoor je jezelf dankbaar bent aan het einde van de reis. Een fotoplan is redelijk flexibel in te delen, maar door je te verdiepen in je vakantiebestemming en de fotogenieke hotspots alvast uit te zoeken, verzeker je jezelf van goede beelden. Maar hoe maak je nu een fotoplan?

Geef jezelf een opdracht

Staat jouw vakantiebestemming bekend om een bepaalde architectuur? Of misschien juist om de natuur in de omgeving? Waar je ook naartoe gaat; iedere omgeving heeft wel iets typisch of unieks. Die kenmerkende elementen kun je op een ludieke manier in je fotoboek verwerken. Maak bijvoorbeeld een foto van een zonnebloemenveld in Frankrijk op verschillende momenten van de dag, waardoor je ziet dat de zonnebloem in verschillende richtingen is gericht of maak een foto van alle kleurrijke deuren die je tegenkomt in het zonnige Portugal en plaats deze als een collage in je fotoboek. Voor elke regio is wel iets te vinden!

Bepaal de speciale pagina’s voor je fotoboek

Of je nu op pad gaat met je familie, een berg gaat beklimmen of gewoon lekker op het strand gaat liggen, je komt vast voldoende bijzondere plekken tegen of maakt unieke momenten mee. Geef de meest bijzondere herinneringen een mooie pagina of een bijzondere plek in het fotoboek, zoals op de kaft of in het midden van het fotoboek.

Thema’s

Als je een rondreis maakt, dan heb je op je vakantie te maken met verschillende thema’s. Van te voren kun je al bedenken welke thema’s je wilt verwerken in jouw fotoboek, zo houd je het fotoboek overzichtelijk. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende landen of plaatsen die je bezoekt tijdens een rondreis, maar je kunt de foto’s ook indelen op basis van thema’s als strand, natuur of lekker eten.

Tip: vroeg opstaan is natuurlijk niet echt een favoriete bezigheid tijdens je vakantie. Toch kan het je helpen om de beste foto’s te maken. Zo zijn er vroeg in de morgen weinig mensen op straat, heb je de beste plaatsjes om de hotspots te fotograferen (zonder al te veel toeristen die door je beeld lopen) en misschien wel het belangrijkste: je maakt optimaal gebruik van het gouden uurtje! Bovendien heb je nog lekker veel aan je vakantiedag. 😉

Fotoboeken in verschillende smaakjes

CEWE biedt je de keuze uit een ruim assortiment fotoboeken. Of je nu snel even een fotoboekje wilt maken van de smartphone foto’s van je eendaagse stedentrip of een uitgebreid fotoboek van je vierweekse rondreis!

Mobieltje of tablet

Wist je dat je heel eenvoudig een fotoboekje kunt maken met je smartphone of tablet? Een echte aanrader voor de foto’s van je stedentrip of mini reis is een fotoboekje met de CEWE Pure app. Met deze app maak je met behulp van een paar simpele handelingen een heel creatief fotoboek. Het maken van een fotoboek was nog nooit zo gemakkelijk. Super handig: je kunt ‘m onderweg al maken, als je bijvoorbeeld met de trein terugkomt van je stedentrip!

Toch liever zelf je fotoboek vorm geven? Dan is de CEWE Fotoservice app ook een goede optie. Deze app biedt bijna net zoveel opties als de reguliere computer software van CEWE.

Software

De software van CEWE heeft verreweg de meeste opties. Sterker nog; we hebben onlangs onze nieuwe software gelanceerd waarin jij als klant nog meer mogelijkheden hebt voor het ontwerpen van jouw perfecte fotoboek. Ben jij die gelukkige die lekker lang op vakantie gaat deze zomer? Dan heb je vast en zeker een groot assortiment foto’s na afloop. Door de uitgebreide keuze in formaat fotoboeken bij CEWE hoef je je in ieder geval niet in te houden. Ga er na afloop van je reis even lekker voor zitten. Tijdens het ontwerpen van je fotoboek beleef je alles weer opnieuw.

Nog geen vakantie uitgezocht? Of je nu een leuke stad zoekt of een fotogeniek fotogebied, bij CEWE hebben we alvast wat inspiratie voor je in onze blogs over fotoreizen. Succes met de voorbereidingen van je vakantie!