Na weken van voorbereiding is het dan eindelijk zover: we hebben onze nieuwe software gelanceerd! De nieuwste versie van de software heeft talloze nieuwe functies en mogelijkheden, waardoor jij van jouw foto’s iets speciaals kunt maken. Van ‘gewone’ printjes tot exclusieve fotoboeken en van prachtige wanddecoraties tot de leukste geschenken: bij CEWE doen we er alles aan om van jouw herinneringen iets bijzonders te maken. Download de software nu en je kunt direct aan de slag. Liever eerst weten wat er allemaal nieuw is in deze 6.3 versie? Lees dan gauw verder.

Werk je op dit moment aan een fotoboek? Geen enkel probleem, je kunt de nieuwe versie van de software gewoon downloaden. Het fotoboek is gekoppeld aan je account en niet softwaregebonden. Je hoeft niet bang te zijn dat je het fotoboek kwijtraakt.

Nieuwe functies

We maken het jou als klant graag zo gemakkelijk mogelijk. Daarom hebben we een aantal verbeteringen doorgevoerd in onze software die de gebruiksvriendelijkheid ten goede komen. Zo is er nu bijvoorbeeld een duidelijke paginaopbouw, voorzien we je van uitgebreide informatie over de verschillende producten en zijn de knoppen groter, waardoor de software overzichtelijker is. Ook vind je nu een ‘terug-knop’ in de software, zodat je gemakkelijk door de startpagina’s kunt navigeren. Bovendien kun jij je favoriete producten, vanwege de nieuwe, snellere toegang tot productgroepen en categorieën, nu nog sneller vinden.

Je foto’s nog gemakkelijker bewerken

Met de fotoshow in onze software kun je jouw foto’s bewerken. Zo kun je de foto corrigeren op onder- of overbelichting en kun je het contrast vergroten of verkleinen, maar ook foto’s vervormen, spiegelen of draaien behoort tot de mogelijkheden. In de nieuwe versie van de software zijn daar nog een aantal functionaliteiten bij gekomen. De veranderingen in de ‘fotoshow’ op een rij:

 • Het bewerkscherm is voorzien van een nieuw jasje. Dat betekent dat de fotoshow er nu iets anders uitziet.
 • Je hebt nog meer mogelijkheden om je foto’s bij te snijden. Zo kun je de achtergrond of onbelangrijke onderdelen van de foto gemakkelijker verwijderen. Ook vind je nu een zogeheten ‘lassofunctie’ in de fotoshow, waarmee je specifieke elementen op de foto kunt bijsnijden. Daarnaast is er een automatische functie aanwezig, waarmee je de bijgesneden foto verder kunt optimaliseren.
 • Als kers op de taart, trakteren we je ook nog eens op diverse nieuwe fotobewerkingsfuncties. Zo kun je schaduwen in je foto lichter maken, de ogen of het gezicht van de persoon op je foto nóg meer laten stralen en kun je de ruis op de foto verminderen.

Fotoassistent

Ook een leuke verbetering: we hebben onze fotoassistent nóg intelligenter gemaakt. De fotoassistent berekende al bij alle foto’s de scherpte, kleurintensiteit, de helderheid en de mate van gelijkenis tussen de foto’s. In de nieuwe versie let de software ook op of de gezichten goed in beeld komen.

Nog meer hulp

Hoewel de fotoassistent een heel handige functionaliteit is, moet je de software toch een beetje leren kennen. Vanaf nu kun je daarom een ‘tour’ door de software nemen. Aan de hand van een korte rondleiding belichten we de belangrijkste functies voor gebruikers die nog kennis moeten maken met de software. Ook hebben we een proactieve hulpfunctionaliteit ingebouwd, die jou kleine tips geeft over zowel nieuwe als oudere functies. Ben je al helemaal bekend met onze software? Dan kun je de meldingen ook uitzetten. Wel zo prettig.

Kaft achtergrond met goud-, zilver-, of lak-opdruk

In de vorige versie van de software lanceerden we de goud-, zilver- en lakopdrukken. We werden hiervoor zelfs bekroond met een TIPA-award. In de huidige software van CEWE kun je deze bijzondere en elegante opdruk nog vaker toepassen, namelijk op de gehele achtergrond van de kaft van je fotoboek. Wil je een achtergrond met een echte houtstructuur? Vanaf vandaag is het mogelijk! Een achtergrond van hout krijgt door de lakopdruk ook daadwerkelijk de glans en textuur van hout. Bovendien komen achtergronden met een patroon nog mooier uit, als je een lakopdruk toevoegt. De kleuren zien er daardoor feller en stralender uit. Nog een leuk nieuwtje: in de nabije toekomst komen er nog meer mogelijkheden voor achtergronden met opdruk bij!

Mooie hoeken

Je geeft jouw CEWE Fotoboek een persoonlijke touch door de vele creatieve bewerkingen die je kunt doen. Vanaf nu heb je de mogelijkheid om ook de hoeken van de foto’s in je CEWE Fotoboek te bewerken. Zo kun je de hoeken van een foto afronden, inkepen of een ‘schuine rand’ meegeven. Wel zo fijn: als je een gekleurde rand hebt toegevoegd aan de foto, past deze zich aan de foto aan. Welke creatieve hoek je ook kiest!

Nieuwe producten

Naast nieuwe functionaliteiten, hebben we ook nieuwe producten aan de software toegevoegd. Hieronder vind je een overzicht per productgroep:

CEWE Fotoboek

Je kunt de goud-, zilver- of lakopdrukken nu ook gebruiken in XXL, Compact en Medium fotoboeken. Ook is het mogelijk om deze opdruk op mat papier te gebruiken én – zoals hierboven al benoemd – kun je de diverse lakopdrukken gebruiken voor de pagina-achtergronden.

Kalenders

Een rijtje nieuwe kalenders vind je eveneens in de 6.3 versie van de software:

 • enkele kalender op A2-formaat en premium mat papier;
 • enkele kalender op A2-formaat en hoogglans papier;
 • een grote verjaardagskalender (formaat Large) voor alle verjaardagen van je dierbaren;
 • een jaarplanner op A2-formaat.

Kaarten

Natuurlijk zijn we de wenskaarten niet vergeten. Deze toevoegingen vind je vanaf vandaag in de nieuwe CEWE software:

 • designs met zilver-, goud- en lakopdruk;
 • de teksten, cliparts, kaders en gekleurde randen die je toevoegt aan je kaart kun je eveneens van een opdruk voorzien;
 • dubbelzijdige kaarten met formaat 10×21.

CEWE Wanddecoratie

Ook in de categorie CEWE Wanddecoratie hebben we vernieuwde producten voor je in onze software. Zo kun je nu een foto op hout bestellen via onze software. We zijn er zelf heel enthousiast over en we hopen natuurlijk dat jij dat ook bent. Ook hebben we gekozen voor een nieuwe muur muurbevestiging voor de galerijprint. Daarmee hangt jouw herinnering nóg beter aan je muur.

Last but definitely not least

Het is een lange lijst, maar we zijn er nog steeds niet. De laatste producttoevoegingen in onze nieuwe software zijn namelijk de diverse prints. De retroprints kon je al via onze software bestellen, maar vanaf nu vind je ook deze toevoegingen in de software:

 • Miniprints. Bestel 10 fotostrips van 3 of 4 foto’s. Deze miniprints krijgen een hippe retrolook doordat er een witte rand om de foto’s komt. Bovendien ontvang je deze miniprints in een kek doosje.
 • Retro prints. De ‘oude’ fotostijl is weer helemaal terug van weggeweest. Maak jouw retrofoto’s en vrolijk ze op met teksten, clip-arts en kaders. Ook deze beauty’s worden in een mooi doosje bij je thuis bezorgd.
 • Square prints. Doe eens gek en bestel vierkante foto’s in sets van 16, 24 of 32 foto’s. De square prints worden geleverd in een (square) doosje.
 • Art prints. Ook art prints op hoogwaardig Fine Art papier bestel je straks gewoon via de CEWE Fotosoftware in de formaten 13×18, 20×20 en 20×30.

Je leest het: we hebben een hele lange lijst van verbeteringen doorgevoerd. We hopen dat jij net zo enthousiast bent als wij! Download de nieuwe versie nu direct en ga aan de slag met alle nieuwe functionaliteiten en producten!