Eens in de tijd besteedt CEWE aandacht aan de mooiste gebieden om te bezoeken en te fotograferen. Voor prachtige plekken op de wereld hoef je soms niet eens ver weg te gaan. Zo is Schotland dichterbij dan je zou denken. In dit blog daarom aandacht aan dit mysterieuze koninkrijk.

Verken Schotland met de auto of trein

De leukste optie voor je overtocht naar Schotland is toch wel de veerboot. Deze vertrekt vanuit IJmuiden naar Newcastle upon Tyne. Alhoewel de ferry er een tijdje over doet (bijna 18 uur!), is dit de leukste manier om naar het eiland te vertrekken. Je zit de hele nacht op een boot en je mag lekker slapen in een echte kajuit. De veerboot is van alle gemakken voorzien en het mooiste van alles is dat je jouw eigen vervoermiddel eenvoudig meeneemt; of je nu op een eenvoudige fiets of met een grote camper komt. Het is geen must om je eigen vervoermiddel mee te nemen. De optie waardoor je misschien wel het meeste ziet van Schotland op een comfortabele en eenvoudige manier, is door de trein te pakken. Er zijn tal van standaard treinreizen door Schotland die je langs alle highlights van het koninkrijk brengen, zoals deze.

Tip: Als je kiest voor de trein, is het leuk om met de Jacobite train te gaan. Dit is de welbekende trein van Harry Potter en wordt gezien als één van de mooiste treinreizen ter wereld. Het traject is over het algemeen goed in een treinreis door Schotland te verwerken.

Nog niet overtuigd van de veerboot en liever wat sneller naar Schotland? Dan is vliegen geen enkel probleem. Je vliegt in ongeveer anderhalf uur naar Edinburgh of Newcastle upon Tyne. Vanuit hier kun je dan je reis voortzetten met een huurauto of trein.

Schotse hooglanden

Zoals je misschien wel weet is Schotland grofweg ingedeeld in twee gebieden: de Highlands en de Lowlands. Het bekendste gebied in Schotland zijn de Schotse hooglanden, dat onder andere bekend is vanwege zijn eigen koeienras: de Schotse Hooglander. Alhoewel Schotland niet bepaald bekend staat om zonnige omstandigheden, zorgt juist de regen ervoor dat het landschap prachtig groen is. The Highlands van Schotland zijn weer opgedeeld in verschillende gebieden met uitzonderlijke uitzichten, zoals:

Glen Coe

Glen Coe is een grote vulkaan vallei die in de ijstijd is gevormd. Het zegt veel dat dit gebied geliefd is onder bergbeklimmers en zelfs wintersporters. Bezoek de verlaten huisjes van Glen Coe in Achtriochtan. Al met al is mysterieus het juiste woord om dit gebied te beschrijven. Loch Achtriochtan is één van de beste fotografietips voor dit gebied. De vele kleuren op de bergen die vervolgens op het water weerkaatsen in de camera zorgen voor een uniek spiegelbeeld. Hiervoor moet het water wel stil genoeg zijn. Een regenbui kan het al verpesten – maar ook dan kun je prachtige foto’s maken door creatief gebruik te maken van je sluitertijd.

Isle of Skye

Isle of Skye is een ruig eiland. Neist point, the Storr, Quiraing zijn slechts drie van de vele mooie uitkijkpunten en hotspots van het eiland. Het eiland staat bekend om haar gelijknamige whiskey die gekenmerkt wordt door een unieke, rokerige smaak.

Cairngorms national park

Het Cairngorms national park is het bekendste nationale park van Schotland. Dit is niet voor niets. Het is niet alleen het grootste aaneengesloten natuurgebied van Groot-Brittannië, maar ook één van de mooiste. Het bijzondere aan het gebied is dat er een poolklimaat kan heersen met barre koude. Het park biedt heel veel rust en tegelijkertijd ook veel activiteiten zoals fietsen, bergbeklimmen en wandelen. Een perfecte omgeving voor de actieveling.

Tip: Schotland leent zich bij uitstek voor wandelaars. Houd je van zowel wandelen als fotograferen? Dan is Schotland echt een utopia voor jou. Met lange wandelroutes, mooie vergezichten en fijne pubs om na een lange wandeling even lekker bij te komen.

Steden

Bij natuurgebieden houdt het in Schotland niet op. Hoewel Schotland niet heel dichtbevolkt is, zijn er genoeg leuke plaatsjes en steden. Onder andere Inverness, Aberdeen en Dundee zijn mooie steden met veel overeenkomsten, maar toch ook met ieder een eigen charme. Glasgow en Edinburgh zijn de twee grootste steden van het koninkrijk. Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt,zijn deze steden allemaal de moeite van een bezoekje waard. Extra bijzonder is het plaatsje Inverness, dat zich precies op de scheur van de Great Glen bevindt. Deze “Glen” loopt door tot 100 km verder naar Fort William, aan de andere kant van Schotland.

Tip: als je dan toch in Schotland bent, kijk dan ook zeker eens in de mooie stad Edinburgh. 

Maak een CEWE Fotoboek of een CEWE wanddecoratie van je Schotlandreis

Een fotoboek van Schotland

Verwerk je typische Schotse foto’s in een mooi fotoboek van CEWE. Met behulp van onze vernuftige fotoassistent heb jij in een mum van tijd een mooie herinnering aan je reis door Schotland.

Tip: Voeg een kaartje toe aan je fotoboek. Deze functie vind je bovenin het ontwerpscherm door op het icoontje van het landkaartje te drukken.

Een canvas van één van je Schotse vergezichten

Schotland staat natuurlijk bekend om zijn vergezichten en panorama’s. Deze foto’s passen perfect in ieder interieur. De groene uitzichten laten je nog even wegdromen bij het mysterieuze Schotse landschap. Je ontwikkelt ze hier

Veel foto- en reisplezier!