Bij CEWE gaan we er prat op dat we van jouw foto’s iets speciaals te maken. Met de grootste zorg maken wij iets bijzonders van jouw dierbare herinneringen: van ‘gewone’ printjes tot exclusieve fotoboeken en van wanddecoraties tot de leukste geschenken. Daarbij bouwen we op onze jarenlange ervaring, maar luisteren we ook goed naar jou als klant. Gedreven door een continue drang om onze producten en diensten te verbeteren, lanceren we eind deze maand een nieuwe versie van de CEWE Fotoservice software. We vertellen je graag meer over de 6.3 versie van onze software.

Nieuwe functies

Bij CEWE willen we het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk maken. Daarom voeren we een aantal verbeteringen door in onze software, die de gebruiksvriendelijkheid ten goede komen. Zo creëren we bijvoorbeeld een duidelijke paginaopbouw, voorzien we je in de software van uitgebreide informatie over de verschillende producten en vergroten we de knoppen, zodat de software overzichtelijker wordt. Ook voegen we een ‘terug-knop’ toe, zodat je gemakkelijk door de startpagina’s kunt navigeren. Bovendien kun jij je favoriete producten, vanwege de nieuwe, snellere toegang tot productgroepen en categorieën, straks nog sneller vinden.

Je foto’s nog gemakkelijker bewerken

Met de fotoshow in onze software kun je jouw foto’s bewerken. Zo kun je de foto corrigeren op onder- of overbelichting en kun je het contrast vergroten of verkleinen, maar ook foto’s vervormen, spiegelen of draaien behoort tot de mogelijkheden. In de nieuwe versie van de software komen daar nog een aantal functionaliteiten bij. De veranderingen in de ‘fotoshow’ op een rij:

 • Het bewerkscherm wordt voorzien van een nieuw jasje. Dat betekent dat de fotoshow er straks iets anders uitziet.
 • Je hebt straks nog meer mogelijkheden om je foto’s bij te snijden. Zo kun je de achtergrond of onbelangrijke onderdelen van de foto in de nieuwe software gemakkelijker verwijderen. Ook voegen we een zogeheten ‘lassofunctie’ in, waarmee je specifieke elementen op de foto kunt bijsnijden. Daarnaast voegen we een automatische functie in, waarmee je de bijgesneden foto verder kunt optimaliseren.
 • Als kers op de taart, trakteren we je in de nieuwe software ook nog eens op diverse nieuwe fotobewerkingsfuncties. Zo kun je schaduwen in je foto lichter maken, de ogen of het gezicht van de persoon op je foto nóg meer laten stralen en kun je de ruis op de foto verminderen.

Fotoassistent

Ook een leuke verbetering: we hebben onze fotoassistent nóg intelligenter gemaakt. De fotoassistent berekent nu al bij alle foto’s de scherpte, kleurintensiteit, de helderheid en de mate van gelijkenis tussen de foto’s. In de nieuwe versie van de software let de software ook op of de gezichten goed in beeld komen.

Nog meer hulp

Hoewel de fotoassistent een heel handige functionaliteit is, moet je de software toch een beetje leren kennen. In de 6.3 versie van de CEWE Fotoservice software kun je daarom een ‘tour’ door de software nemen. Aan de hand van een korte rondleiding belichten we de belangrijkste functies voor gebruikers die nog kennis moeten maken met de software. Ook bouwen we een proactieve hulpfunctionaliteit in de software, die jou kleine tips geeft over zowel nieuwe als oudere functies. Ben je al helemaal bekend met onze software? Dan kun je de meldingen ook uitzetten. Wel zo prettig.

Achtergrond met goud-, zilver-, of lak-opdruk

In de vorige versie van de software lanceerden we de goud-, zilver- en lakopdrukken. We werden hiervoor zelfs bekroond met een TIPA-award. In de nieuwe software van CEWE kun je deze bijzondere en elegante opdruk nog vaker toepassen, namelijk op de achtergrond van de kaft van je fotoboek. Wil je een achtergrond met een echte houtstructuur? In de nieuwe software van CEWE is het mogelijk. Een achtergrond van hout krijgt door de lakopdruk de glans en textuur van hout. Bovendien komen achtergronden met een patroon nog mooier uit, als je een lakopdruk toevoegt. De kleuren zien er daardoor feller en stralender uit. Nog een leuk nieuwtje: in de nabije toekomst komen er nog meer mogelijkheden voor achtergronden met opdruk bij!

Mooie hoeken

Je geeft jouw CEWE Fotoboek een persoonlijke touch door de vele creatieve bewerkingen die je kunt doen. In de nieuwste versie van de software krijg je de mogelijkheid om ook de hoeken van de foto’s in je CEWE Fotoboek te bewerken. Zo kun je de hoeken van een foto afronden, inkepen of een ‘schuine rand’ meegeven. Wel zo fijn: als je een gekleurde rand hebt toegevoegd aan de foto, past deze zich aan de foto aan. Welke creatieve hoek je ook kiest!

Nieuwe producten

Naast nieuwe functionaliteiten, hebben we ook nieuwe producten aan de software toegevoegd. Hieronder vind je een overzicht per productgroep.

CEWE Fotoboek

In de nieuwe software heb je de mogelijkheid om een goud-, zilver- of lakopdruk te gebruiken in XXL, Compact en Medium fotoboeken. Ook is het mogelijk om deze opdruk op mat papier te gebruiken én – zoals hierboven al benoemd – kun je de diverse lakopdrukken gebruiken voor de pagina-achtergronden.

Kalenders

Een rijtje nieuwe kalenders vind je eveneens in de 6.3 versie van de software:

 • enkele kalender op A2-formaat en premium mat papier;
 • enkele kalender op A2-formaat en hoogglans papier;
 • een grote verjaardagskalender (formaat Large) voor alle verjaardagen van je dierbaren;
 • een jaarplanner op A2-formaat.

Kaarten

Natuurlijk zijn we de wenskaarten niet vergeten. Deze toevoegingen vind je eind mei in de nieuwe CEWE software terug:

 • designs met zilver-, goud- en lakopdruk;
 • de teksten, cliparts, kaders en gekleurde randen die je toevoegt aan je kaart kun je eveneens van een opdruk voorzien;
 • dubbelzijdige kaarten met formaat 10×21.

CEWE Wanddecoratie

Vanaf eind mei kun jij bij CEWE een foto op hout bestellen via onze nieuwe software. We zijn er zelf heel enthousiast over en we hopen natuurlijk dat jij dat ook bent. Ook hebben we gekozen voor een nieuwe muur muurbevestiging voor de galerijprint. Daarmee hangt jouw herinnering nóg beter aan je muur.

Last but definitely not least

Het is een lange lijst, maar we zijn er nog steeds niet. De laatste producttoevoegingen in onze nieuwe software zijn namelijk de diverse prints. De retroprints kon je al via onze software bestellen, maar vanaf eind mei vind je ook deze toevoegingen:

 • Miniprints. Bestel 10 fotostrips van 3 of 4 foto’s. Deze miniprints krijgen een hippe retrolook doordat er een witte rand om de foto’s komt. Bovendien ontvang je deze miniprints in een kek doosje.
 • Retro prints. De ‘oude’ fotostijl is weer helemaal terug van weggeweest. Maak jouw retrofoto’s en vrolijk ze op met teksten, clip-arts en kaders. Ook deze beauty’s worden in een mooi doosje bij je thuis bezorgd.
 • Square prints. Doe eens gek en bestel vierkante foto’s in sets van 16, 24 of 32 foto’s. De square prints worden geleverd in een (square) doosje.
 • Art prints. Ook art prints op hoogwaardig Fine Art papier bestel je straks gewoon via de CEWE Fotosoftware in de formaten 13×18, 20×20 en 20×30.

Dat was ‘m, de lange lijst van nieuwe functionaliteiten. We hopen dat jij er net zo naar uitkijkt als wij. Tel je samen met ons af? Zodra de nieuwe versie beschikbaar is, krijg je daarvan een melding in de oude software. Je kunt de nieuwe versie dan direct downloaden of dit later doen.