Heb jij een pronkstuk? Net zoals bijna iedereen heb je vast wel iets waar je mateloos trots op bent. Dit ben je waarschijnlijk sowieso op bijvoorbeeld je kinderen of andere familieleden, maar waarschijnlijk heb je ook wel iets waar je uren naar kunt kijken. Iets wat je om de haverklap oppoetst of waar je gewoon simpelweg veel plezier aan beleeft. Voor de een is dat een stoere motor of een pracht van een auto. Voor de ander is het een mooie tuin, gezellig ingericht huis of een kunstwerkje met een bijzonder verhaal.

Fotograferen van je pronkstuk
Inmiddels heb je misschien iets in je hoofd waarvan jij vindt dat dit jouw pronkstuk is. Het fotograferen van dit object is niet erg lastig. Probeer alleen een toepasselijke omgeving uit te zoeken. Kies bijvoorbeeld een industriële omgeving uit voor het fotograferen voor een wat stoerder object zoals een auto of motor. Ben je fervent pottenbakker? Dan kun je bijvoorbeeld een mooi stilleven maken met jouw eigen vaas. Dit doe je door de pot op een tafel te plaatsen en verschillende attributen, zoals bloemen of fruit, te gebruiken met jouw eigen gemaakte vaas.

Instellingen
Naast de juiste omgeving, zijn ook de juiste instellingen van je camera belangrijk om je pronkstuk zo goed mogelijk vast te leggen. Bij het fotograferen leg je daarom de focus op jouw favoriete object. Dit doe je onder meer door gebruik te maken van diafragma. Door het diafragma te vergroten krijg je minder scherptediepte en hierdoor ontstaat een wazige achtergrond. Nu kan het overigens ook zo zijn dat je juist wel de achtergrond mee wilt fotograferen. Bijvoorbeeld als je op de motor over een mooie bergpas rijdt en iemand anders maakt de foto. De slingerwegen en het lijnenspel van de bergpas kunnen in dit geval echt iets toevoegen aan jouw pronkstuk.

Met of zonder de eigenaar
Dit brengt ons gelijk op het volgende onderwerp. Bepaal goed of je zelf ook op de foto wilt met je pronkstuk. Helemaal als je een mooie prestatie hebt neergezet, zoals het bedwingen van een berg met je racefiets, kan het mooier zijn als je met je pronkstuk wordt gefotografeerd.

Ontwerp je pronkstuk aan de muur
Is de foto genomen? Bekijk dan of je de foto wilt bewerken. Voor dat echte stoere uiterlijk kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van een zwart-witfoto. Je kunt je foto het best bewerken met behulp van een bewerkingsprogramma, maar simpele bewerkingen – zoals het zwart-wit maken van een foto- is in de CEWE fotosoftware of op de CEWE website ook gewoon mogelijk. De kleurkeuze hangt ook af van je eigen inrichting en smaak.

Ophangen en keuze materiaal
Bedenk van tevoren goed waar je jouw pronkstuk op wilt hangen. Sleutel je graag aan auto’s, heb je een foto van deze bijzondere auto waar je graag aan sleutelt en wil je hem in de garage ophangen? Dan is het misschien verstandig om niet een exclusiever materiaal zoals hout te kiezen. In dit geval biedt CEWE onder andere goede kwaliteit fotoposters of een aluminium wanddecoratie aan. Komt de foto boven de schouw? Dan is het mooier om een chiquer materiaal te kiezen zoals acrylglas.

Ontwerpen en bestellen
Het ontwerpen van je favoriete object doe je eenvoudig via de software, website of via de app van CEWE. De CEWE software biedt van deze drie opties de meeste bewerkingsmogelijkheden. Je kunt teksten, cliparts of kaders toevoegen. Als je helemaal tevreden bent over het ontwerp, kun je de wanddecoratie bestellen door rechtsonder te klikken op: ‘in het winkelmandje leggen’.

Tip: de wanddecoratie van een pronkstuk is ook erg leuk om weg te geven (of om te krijgen) als cadeau!

Succes met het fotograferen en ophangen van jouw persoonlijke pronkstuk!