De tweede opdracht van de Online Photo Challenge luidt: De mens op straat. Ook bij deze opdracht hebben wij weer wat tips voor jou in petto. Ook met deze opdracht kun je weer alle kanten op. Er gebeurt van alles op straat en er zijn altijd mensen. Je kan deze mensen ongemerkt fotograferen of vragen of het mag. Dat laatste is het moeilijkste maar levert vaak wel interessante foto’s op.

Voor deze opdracht is het vooral belangrijk om de tijd te nemen. Trek er zeker een paar uur voor uit en slenter door de straten van een stad op zoek naar interessante fotomomentjes. Ga eens op een vaste plek staan en bekijk wat er allemaal voor je lens langskomt.

Denk bij deze opdracht aan je camera-instellingen. Het moment is belangrijk, dus denk aan je de sluitertijd. Een sluitertijd van 1/125 of sneller bevriest de beweging. Ook de instelling van meerdere beelden achter elkaar werkt heel goed. Op deze manier vergroot je de kans om ‘het moment’ echt te pakken. Let hierbij wel op dat je camera meer geluid kan maken en het onderwerp van je foto dus hoort dat je aan het fotograferen bent.

Succes met de tweede opdracht!