We zijn van start gegaan met de eerste opdracht van de Online Photo Challenge: Lentekriebels. Om jou vast wat op weg te helpen geven wij jou een aantal tips waardoor je nog betere en creatievere foto’s kan maken.

Met een lekker zonnig weekend voor de deur zijn er mogelijkheden zat om lekker te fotograferen. Pak je camera en ga de frisse buitenlucht in. Een eerste tip is een voor de hand liggende maar zeker eentje om bij stil te staan: ga op zoek naar kleuren en dan met name op zoek naar contrast. Laat de kleuren in jouw foto goed uitkomen door een achtergrond te kiezen dat een goed contrast oplevert.

Denk hierbij ook aan je diafragma. Zet je camera eens op een diafragma voorkeuze (A of Av) en het diafragma laat voor een onscherpe achtergrond. Kijk voor de verandering eens naar boven in plaats van naar beneden. Op deze manier kom je tot hele andere foto onderwerpen. Ga op zoek naar herhaling in je foto, bijvoorbeeld een rij met vrolijke lentebloemetjes en probeer er dan zoveel mogelijk in 1 foto te krijgen. Dit geeft diepte aan je foto.

Als je een foto onderwerp gevonden hebt, fotografeer het dan eens vanuit verschillende standpunten. Dit kan nog wel eens een leuk effect geven aan je foto’s. Ben je totaal inspiratieloos? Op het internet zijn genoeg lentevoorbeelden te vinden. Geef er je eigen draai aan en fotografeer!

Succes met de eerste opdracht!

* Tenzij anders vermeld, zijn alle vermelde prijzen inclusief BTW en exclusief verwerkings/verzendkosten