Het is van bijna elk meisje dé droom (geweest) om model te worden. Want wat is er nu leuker dan jezelf lekker optutten, op de foto worden gezet en er ook nog voor betaald worden?! Of je nu 16 of 61 jaar bent, modellen heb je in elke leeftijdscategorie. Tegenwoordig worden de modellen gelukkig ook steeds wat natuurlijker, zodat ze meer overeenkomen met normale mensen zoals jij en ik. Omdat je niet meer perse gezegend moet zijn met een perfect uiterlijk, is het dus best mogelijk om model te worden. Helemaal als je zelf het voortouw neemt. In dit blog lees je waar je op moet letten.

De setting en omgeving
Als we aan een model denken, denken we al snel aan een studio met een team aan visagisten en cameramannen die de hele middag binnen bezig zijn aan het perfect maken van de foto. Veel leuker is om de foto’s juist in een normale en daagse setting te maken. Bijvoorbeeld bij het uitoefenen van je hobby of werk, tijdens een wandeling in de natuur, of gewoon thuis aan de keukentafel. Probeer wel altijd een mooie achtergrond te hebben. Je kunt het ook iets serieuzer aanpakken en bijvoorbeeld naar een gebouw met wat grijze oude muren gaan voor een stoerdere foto, of juist een mooi bloemen- of graanveld voor een vrolijkere foto.

Portretfoto’s
Een model fotograferen is natuurlijk eigenlijk gewoon portretfotografie. Je wilt de focus leggen op het model en de rest moet als bijzaak dienen voor de foto. De achtergrond, kleding en de gezichtsuitdrukking kunnen sfeer aan een portretfoto geven. Afhankelijk of de achtergrond belangrijk is voor het doel van de foto, neem je de achtergrond scherp of minder scherp op. Creëer een mooie bokeh voor de achtergrond als je wilt dat het model alle aandacht krijgt. Dit is een foto waarbij het onderwerp (in dit geval het model) alle aandacht opeist en de achtergrond slechts een tintje sfeer aan de foto geeft doordat het niet scherp is. Je krijgt een scherpe of een onscherpe achtergrond door gebruik te maken van de diafragmaopening.

Meer weten over portretfotografie? Klik dan hier.

Bewerken
Denk je dat modellen geen last hebben van bijvoorbeeld een iets minder gave huid? Dan heb je het mis. Ook foto’s van modellen worden veel bewerkt om onder andere de huid zo gaaf mogelijk te maken, of om een andere imperfectie van de foto weg te photoshoppen. Het kan natuurlijk zijn dat je iets op de foto ziet dat je niet wilt zien. Alhoewel je het model in eerste instantie zo goed mogelijk wilt fotograferen, kun je later nog even de laatste kleine imperfecties weghalen met bewerkingsprogramma’s. Houd de foto wel een beetje echt en natuurlijk.

Benieuwd naar goeie (gratis) bewerkingsprogramma’s? Lees dan dit blog even.

Ontwikkelen
Ambieer je echt een modellencarrière? Dan is het natuurlijk een optie om de foto’s te versturen naar een modellenbureau. Toch zal het voor de meesten van ons gewoon een hobbymatige bezigheid zijn. Alleen het nemen van de foto’s, kan je al een leuke dag bezorgen! Na het nemen, selecteren en eventueel bewerken van de foto’s, moet er natuurlijk iets gedaan worden met de foto’s. CEWE biedt verschillende mogelijkheden voor het ontwikkelen. Of je nu de foto groot op canvas, of klein op een art-print wilt drukken: bij CEWE weet je in ieder geval dat de materiaal- en drukkwaliteit goed is!

Succes met jouw modellencarrière! 😉