Bon bini! Eens in de tijd besteedt CEWE aandacht aan de mooiste gebieden om te bezoeken en te fotograferen. Aruba, Bonaire en Curaçao worden ook wel aangeduid als de ABC-eilanden. Het zijn eilanden die veel bezocht worden door toeristen. Elk eiland heeft weer een andere charme, maar één ding hebben ze allemaal gemeen: heerlijk weer, hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee! In dit blog lees je meer over deze mooie eilanden!

Geschiedenis van de Nederlandse benedenwindse eilanden
Dat de Nederlanders geen lieverdjes waren in de tijden van de VOC, is iedereen wel bekend. Het kikkerlandje had een wereldwijd gevreesde vloot en floreerde in de handel van onder andere specerijen. De Hollanders heersten over verschillende koloniën, waaronder ook in de Antillen. Aruba, Bonaire en Curaçao kwamen respectievelijk in 1636, 1633 en 1634 onder Nederlands gezag na een lange strijd met de Spanjaarden. De eilanden bleven niet altijd onder Nederlandse controle: de Engelsen waren hierbij een gevreesde vijand van de eilanden. In de laatste decennia hebben vooral Aruba en Curaçao zich ontplooit tot enorm populaire vakantiebestemmingen. Hierbij is Bonaire, niet alleen op het gebied van toerisme, maar ook qua inwoners, een beetje het rustige broertje van de andere twee eilanden gebleven. Lees snel verder wat de charmes van deze eilanden zijn.

Aruba – One happy island!
Als we de slogan van het eiland mogen geloven is het op Aruba een feestelijke bedoening. Hier kunnen ze wel eens helemaal gelijk in hebben! Op Aruba houden ze namelijk wel van een feestje. Op Aruba stikt het van de leuke strandtentjes waar je niet alleen lekker tot rust komt, maar ook een mooie fuif kunt bouwen. Alhoewel dit natuurlijk een leuke bijkomstigheid is, zijn de hagelwitte stranden toch wel de belangrijkste trekpleister. Aruba kent een mooi strand, genaamd Palm Beach, waar de meeste hotels en appartementen aan grenzen. Als je meer rust wilt is het aan te raden om erop uit te trekken naar een ander strand zoals Eagle Beach. Hier is het een stuk rustiger en bovendien is er een grote kans dat je schildpadden kan zien! Naast mooie stranden heeft Aruba ook een mooi maar ruig natuurgebied, genaamd Arikok.

Bonaire – Flamingo island!
Bonaire is een eiland waar je pas echt tot rust komt. Alhoewel er veel minder toeristische voorzieningen zijn dan op Aruba en Curaçao, wordt de rust hier juist ook erg gewaardeerd. Qua oppervlakte is het eiland een dikke 100 vierkante kilometer groter als Aruba, maar het eiland heeft slechts 1/5e van de inwoners. Naast toerisme leeft het eiland ook van de teelt van aloë vera en van de zoutwinning. Bonaire heeft bovendien veel natuurgebieden zoals het eiland Klein Bonaire, Washington Slagbaai en de lagune genaamd ‘Lac’. Voor duikers is Bonaire ook een erg populaire bestemming. Het gebied dat Bonaire omringd, genaamd Bonaire National Marine Park, staat bekend als één van de beste en mooiste duiklocaties ter wereld! Waar de bijnaam van het eiland vandaan komt, laat zich gemakkelijk raden. Alhoewel er misschien wat minder inwoners zijn, leven er des te meer knalroze flamingo’s.

Curaçao Head on down, grab yourself a blue drink!
Curaçao heeft officieel niet echt een bijnaam of een slogan. De enige (niet-officiële) slogan verwijst niet naar de azuurblauwe zee, maar naar de bekende blauwe drank van Curaçao; blue Curaçao. Gelukkig is een lekkere cocktail niet het enige wat Curaçao te bieden heeft. Wie aan Curaçao denkt, ziet gelijk ook de felgekleurde en vrolijke huisjes van Willemstad voor zich. Curaçao kent een mooi natuurgebied ten Noorden van het Eiland genaamd het Christoffelpark. Het park is vernoemd naar de voornaam van Columbus. Vanaf de Christoffelberg heb je prachtig uitzicht over het eiland. Daarnaast heeft Curaçao nog meer strand dan Aruba en Bonaire, wat natuurlijk altijd een fijne bijkomstigheid is!

Fotograferen van A tot en met C
Bij het fotograferen van de ABC-eilanden concentreer je jezelf vooral op:

Strand en zee
Strand en zee fotograferen is één van de favoriete vormen van fotografie. Je krijgt er een zomers en vrolijk gevoel van en bovendien vormt de omgeving een mooie inspiratiebron om mooie foto’s te maken. Let erop dat je camera een gevoelig apparaat(je) is. Je kunt hiervoor de nodige maatregelen nemen zoals een speciale hoes. Bij het fotograferen van een strand zijn compositieregels zoals de regel van derden erg nuttig. Daarnaast kun je bij een strandwandeling in de avond perfect genieten van zowel een zonsondergang als van het (fotografische) gouden uurtje.

Natuurgebieden
Alledrie eilanden hebben mooie natuurgebieden op het eiland. Deze gebieden variëren van groen tot ruig woestijnachtig landschap. Als je deze gebieden wilt fotograferen kan een goede telelens behoorlijk handig zijn. De eilanden hebben mooie vergezichten, die je op deze manier goed kunt fotograferen.

Onderwaterfotografie
Onderwaterfotografie is best specialistisch en niet iets wat iedereen doet. Toch is het nemen van foto’s onder water door technische vooruitgang steeds toegankelijker geworden. Heb je bijvoorbeeld een goede actiecamera? Kijk even of deze ook geschikt is voor onder water: vaak is dit wel het geval. Anders kun je in de meeste gevallen een goede waterdichte hoes kopen. Lees hier meer over fotograferen in de zee.

Ben je één van de gelukkigen die binnenkort naar één van de eilanden vliegt? Dan wenst CEWE je een fijne vakantie toe!