Met de kerstdagen alweer achter de rug, is het tijd om uit te kijken naar de laatste (feest)dag in 2017! Wat hebben we dit jaar weer genoten van alle mooie fotomomenten. Met eerst een prachtige lente, vervolgens een lekkere warme zomer en aansluitend een mooie lange herfstperiode. Als kers op de taart werden we nog even verrast door een paar mooie dagen met wat sneeuw. Om dit mooie fotojaar in stijl af te sluiten, zijn oud&nieuw natuurlijk dé dagen om nog net de laatste mooie foto’s van 2017 te maken! Hieronder vind je wat tips voor het maken van foto’s voor, tijdens en na de knallende jaarwisseling.

Oudjaarsdag
Oudjaarsdag heeft altijd zo’n typisch gezellig sfeertje. Als je in het centrum komt van je woonplaats, is overal de sfeer te proeven dat het een leuk en gezellig avondje wordt. Nog snel even een flesje champagne inslaan, wat (sier)vuurwerk kopen of, als je alles al voorbereid hebt, gewoon even een lekkere oudejaarswandeling maken! Misschien ga je nog verse oliebollen bakken onder het genot van de laatste nummers van de top2000 op Radio 2. Als dat geen oudejaarssfeertje is! Deze typische sfeer kun je goed vastleggen op camera. Kinderen kunnen altijd een hele tijd uitkijken naar deze dag. Het is prachtig om te zien hoeveel plezier ze hebben met het afsteken van wat onschuldig kindervuurwerk. Fotografeer vooral ook deze, voor hen zo, spannende dag. Het is natuurlijk wel goed om een oogje in het zeil te houden!

De jaarwisseling
Tijdens de jaarwisseling is het natuurlijk een echt feest. Het simpele knalvuurwerk is voorbij en er wordt weer flink wat siervuurwerk de lucht ingeschoten. Om ervoor te zorgen dat je de mooiste foto’s van dit vuurwerk maakt, is het slim om je camera vooraf alvast goed in te stellen. Vaak is er rond 10 uur ‘s avonds al flink wat siervuurwerk te zien waar je  jouw camera op kunt instellen. Zo kun je rustig aftellen en dan na alle nieuwjaarswensen snel met je champagne naar buiten rennen om wat mooie foto’s te maken!

Benieuwd hoe je mooie foto’s van al het siervuurwerk maakt? Kijk dan even in dit blog.

Gelukkig nieuwjaar!
Officieel mag je iedereen pas een gelukkig nieuwjaar wensen als het 12 uur is geweest. De dag na oudjaarsdag staat voor veel mensen in het teken van bijvoorbeeld familiebezoekjes. Gezellig met de hele familie bij elkaar om het nieuwe jaar te vieren, de laatste oliebollen verorberen en misschien wel een lekkere nieuwjaarswandeling maken. Deze gebeurtenissen mogen natuurlijk niet missen in je collectie feestdagen/oud & nieuw fotografie. Ook leuk: stuur je dierbaren een nieuwjaarskaartje van een mooie foto die jij zelf hebt gemaakt tijdens oudjaarsavond.

2017 fotoboek
Hopelijk was 2017 een goed jaar voor jou. Natuurlijk kent ieder jaar zijn mooie en minder mooie kanten. Toch is het altijd leuk om een fotojaarboek van het afgelopen jaar te maken. Bij CEWE bieden we je talloze mogelijkheden om jouw jaarboek precies zo te maken als jij wilt. Om te zorgen dat je een goede opbouw kiest voor je  foto’s, kun je bijvoorbeeld van elke maand een apart hoofdstukje maken. Kies één van de mooiste foto’s van de desbetreffende maand en plaats die als eerste foto van het hoofdstuk. Plaats er een  tekstvak bij met de maandaanduiding et voila; je hebt een prachtig gestructureerd fotoboek. Tip: kies voor jouw 2017 jaaroverzicht  een groot formaat fotoboek, zodat  je genoeg foto’s van het hele jaar kunt plaatsen. Bovendien kun je bij alle large fotoboeken een luxe geschenkbox bestellen. Leuk om weg te geven, maar ook gewoon mooi voor jezelf! Lees in dit blog meer leuke tips voor jouw 2017 jaarboek.

Naast een groot fotoboek van 2017, kun je er ook voor kiezen om een klein fotoboekje van alleen de feestdagen of oud&nieuw te maken. Kies bijvoorbeeld voor het mini-fotoboek of het handige en snel te bestellen CEWE Pure.

CEWE wenst je alvast een goed uiteinde!