Over een aantal dagen is het eindelijk kerst. Tijdens de kerst staat er weer een hoop gezelligheid voor de deur. Lekker eten, kletsen met familie en vrienden en een leuke activiteit zoals een wandeling in het bos. Even niet denken aan dingen als werk, maar gewoon even genieten van elkaar! Als je van plan bent foto’s te maken van deze sfeervolle gezelligheid, lees dan snel verder voor wat tips om de kerstdagen zo mooi mogelijk op de foto te zetten.

Kerstactiviteiten
Tijdens de kerst staan de dagen vooral in teken van lekker eten. Het is daarom wel zo fijn om  een beetje actief te blijven tijdens deze dagen. Hieronder vind je drie leuke dingen die je tijdens de kerst kunt doen:

Kerstwandeling
De kerstwandeling is een leuke gelegenheid om foto’s te maken van het mooie winterse landschap. Kies een natuurgebied in de buurt uit en ga met de familie aan de wandel. De kerstwandeling is niet alleen een leuke mogelijkheid om de winterse omgeving te fotograferen; het is ook een uitgelezen kans om leuke familiefoto’s te maken. Tijdens de kerst heeft iedereen toch al de nette kerstkleding aan en je loopt ook nog eens in een mooie omgeving voor mooie portretfoto’s!

Schaatsen
Het is natuurlijk altijd maar de vraag of er een mogelijkheid is om op natuurijs te schaatsen. Dit is een vrij unieke situatie. Als er dan wel ijs ligt is het fantastisch om van deze gelegenheid gebruik te maken. Het zorgt voor leuke en spontane foto’s. Is er geen natuurijs? Zoek dan een mooie kunstbaan in de omgeving. Lees ons blog over panningtechniek, sportfotografie en portretfotografie om mooie foto’s te maken op de schaatsbaan.

(Kerst)spelletjes
Als het weer erg tegenvalt, is het maar beter om binnen te blijven. Zowel voor kinderen als voor volwassenen is het leuk om bijvoorbeeld een bordspel te doen. Alhoewel de mogelijkheden voor foto’s iets beperkter zijn, is het nog steeds een leuke kans om wat mooie foto’s te maken van de gezelligheid aan de speltafel.

Lekker eten!
Kerst staat vooral in het teken van lekker eten en drinken. Nog even niet denken aan de lijn en genieten van al het lekkers. Tijdens de kerst is er niet alleen aandacht voor het eten: iedereen is netjes gekleed, de tafel is mooi gedekt en de inrichting is helemaal in kerstsfeer met die mooie kerstboom op de achtergrond. Maak foto’s van het lekkere eten, van de mooi gedekte tafel en van hoe iedereen op hun kerstbest aan tafel zit. Benieuwd hoe je het lekkere eten het beste fotografeert? Kijk dan hier. Tijdens het eten wil je vooral genieten van de fijne momenten samen en ben je liever niet constant bezig met het fotograferen. Bepaal van te voren een momentje om de foto’s te maken. Bijvoorbeeld een paar foto’s voor het hoofdgerecht en bij het nagerecht. Zorg ook dat je de meeste foto’s niet tijdens het eten maakt: de mooi gedekte tafel kun je bijvoorbeeld het beste fotograferen voordat iedereen aan tafel zit. Zo houd je het meeste tijd over om lekker te tafelen!

Winterse fotografie
Het is ieder jaar weer de vraag of we een witte kerst krijgen. Hoewel 21 december de kortste dag van het jaar is, er rond deze datum  weinig zonuren zijn en de temperatuur vaak op een laag niveau ligt, is er de laatste jaren weinig wits aan onze kerst geweest. Als er weer eens een mooie ouderwetse witte kerst komt, wil je uiteraard op pad met je camera om dit mooie moment vast te leggen. Lees daarom alvast dit blog over fotograferen in de sneeuw, zodat je alvast optimaal voorbereid bent. Het nemen van wat mooie winterkiekjes is natuurlijk perfect te combineren met een wandeling of met het (natuur)schaatsen!

Na de kerst
Natuurlijk wil je na de kerst iets met al die mooie foto’s doen. CEWE heeft een ruim assortiment producten die je kunt laten bedrukken met jouw mooiste kerstfoto’s. Bestel bijvoorbeeld een mooi kerstfotoboek, een canvas van de portretten gemaakt bij het schaatsen of wandelen, of gewoon een paar leuke art-prints voor op de schouw!

* Tenzij anders vermeld, zijn alle vermelde prijzen inclusief BTW en exclusief verwerkings/verzendkosten