Herken je dat gevoel in aanloop naar de kerst? Op de radio worden kersthits zoals “Driving home for christmass” van Chris Rea grijs gedraaid, je tuigt de kerstboom op  en denkt na over het kerstmenu. Dan heb je toch wel het ultieme kerstgevoel te pakken. Heerlijk! Hoewel we toch af en toe wel eens zat worden van alle kerstnummers op de radio, geeft het je een nostalgisch gevoel als je het eerste kerstnummer op de radio hoort. Dit nostalgische gevoel krijgen we bij CEWE, en misschien jij ook wel, bij het openslaan van de eerste bladzijde van een kerstfotoboek. Gezellig eten met de familie, de kerstboom optuigen, of een heerlijke kerststol klaarmaken. Als dat geen feestje is! Hieronder lees je alvast wat tips om een speciaal fotoboek cadeau te doen voor Kerst, of om na de kerst een uniek kerstfotoboek te maken.

Maak foto’s en beleef de hele kerstperiode opnieuw
De kerstperiode gaat niet alleen om de twee kerstdagen. Het is veel meer dan dat alleen! Eigenlijk begint de periode als we de adventskalender mogen ophangen. Het gezellige sfeertje in aanloop naar de kerstdagen kun je verwerken en fotograferen. Het bezoeken van een kerstmarkt of het optuigen van de kerstboom zijn van dit soort momenten.  Natuurlijk kun je een speciaal fotoboek van de kerst te maken, maar je kunt  ook heel goed de periode na de kerst in het fotoboek verwerken. De periode naar en tijdens oud en nieuw is met het bakken van al die lekkere oliebollen immers ook een tijd van gezelligheid en lekker eten.

Gebruik de kerstopmaak van de software
Als de kerstdagen voorbij  zijn, kun je eindelijk aan de slag met je kerstfotoboek van CEWE. De kersthits zijn inmiddels verruild voor bijvoorbeeld de top 2000 op Radio 2 en de kerstkransjes maken plaats voor oliebollen. Om jouw fotoboek mooi vorm te geven, heeft CEWE verschillende  opmaken klaargezet in de CEWE software (heb je de CEWE software nog niet? Download hem dan hier). Door deze opmaak te gebruiken creëer je dat gezellige kerstsfeertje in je CEWE FOTOBOEK en geniet je tijdens het maken ervan  nog even na. Je vindt de kerst opmaak links onderin het ontwerpscherm van de software. Om bij het ontwerpscherm in het programma te komen, moet je eerst een formaat fotoboek, de papiersoort en de foto’s selecteren. Wil je een extra luxe uitstraling? Kies dan voor een groot formaat fotoboek. De grote fotoboeken van CEWE komen ook nog eens in een bijpassende geschenkdoos, die het plaatje natuurlijk helemaal compleet maakt. Klik hiervoor op ‘fotoboeken’ boven in het startscherm van de CEWE software.

Tip: in december geeft CEWE 40% korting op alle extra toegevoegde pagina’s aan je fotoboek!

Gebruik sierlijke teksten en de juiste kleuren
In het ontwerpscherm kies je ook de kleuren van je fotoboek en de bijpassende tekst. Bovenin het ontwerpscherm staat een tekst-embleempje. Hier vind je veel verschillende lettertypen voor jouw kerstfotoboek. Voeg bij de foto’s een tekstvak met een persoonlijke tekst toe, zoals: “De kerstboom voor en na het optuigen!”. In het fotoboek is het belangrijk dat je de kerstsfeer goed overbrengt. Kleur speelt hierbij een belangrijke rol. Echte kerstkleuren zijn onder andere groen, rood, maar ook goud. Je kunt deze kleuren selecteren in je achtergrond, bij de cliparts of bij de sjablonen en kaders. Deze mogelijkheden vind je linksonderin het ontwerpscherm van de CEWE software.

CEWE-app of CEWE pure
Na de kerst houdt het niet op met de gezelligheid en de drukte. Je bereidt je voor op oud en nieuw en voordat je het weet moet je misschien wel weer aan het werk. Het kan dan erg handig zijn om even snel een klein fotoboekje te maken van deze mooie dagen. Door een van de twee fotoboeken apps van CEWE te installeren bestel je snel en eenvoudig een mooi fotoboek. Indien je jezelf toch een beetje wilt uitleven met allerlei opmaken kun je voor de reguliere ‘CEWE photoworld’ app kiezen. Helemaal gemakkelijk is het om CEWE Pure te gebruiken. Deze app is ontworpen om het maken van een fotoboek zo eenvoudig en simpel mogelijk te houden, waardoor je in drie stappen een fotoboek bestelt. Selecteer je 22 leukste kerstfoto’s, schrijf een leuke titel en inleiding op het fotoboek en bestel. De apps vind en installeer je in ‘Google Play Store’ of de ‘App store’ op je telefoon of tablet.

Alvast een fijne periode toegewenst in aanloop naar de kerst en succes met jouw unieke kerstfotoboek!