Nu de zomer weer bijna voorbij is, wordt het tijd om je vakantiefotoboek te ontwikkelen. We willen voorkomen dat jouw vakantiefoto’s op de computer belanden zonder dat er iets mee gebeurt. Daarom adviseren we je graag over het maken van een mooi zomers fotoboek! Waar let je op en hoe zorg je dat het een fotoboek wordt dat je later graag nog eens uit de kast trekt? Dat lees je hieronder in dit blog over een zonnig fotoboek!

Het selecteren van de foto’s
De allereerste stap van het maken van een zonnig fotoboek is het selecteren van de foto’s. Een zonnig fotoboek kun je  natuurlijk het beste maken met zonnige en fleurige foto’s. Denk hierbij aan een stranddagje, een dagje fietsen of foto’s van jullie op een gezellig terras. Voor het maken van het zomerse fotoboek is het handig om eerst alle foto’s te selecteren. Vervolgens kopieer je deze foto’s naar één speciale map voor het fotoboek. Geef de map een naam zoals: “zomer fotoboek 2017” en plaats de map op een logische plaats op de computer (bijvoorbeeld onder de map: ‘afbeeldingen’.

Kies je favoriete fotoboek
Voor het ontwerpen van een fotoboek heb je de software van CEWE nodig. Deze is hier eenvoudig te downloaden. In de CEWE software ga je naar het kopje fotoboeken bovenin het scherm. Afhankelijk van het aantal foto´s kies je een geschikt formaat. CEWE biedt fotoboeken met verschillende papiersoorten aan en is de enige aanbieder van fotoboeken met echt fotopapier. Kies het fotoboek met de gewenste afmeting en kwaliteit en vervolgens de soort omslag. Vervolgens kom je op een nieuw scherm waar je kan kiezen of je het fotoboek helemaal zelf wilt ontwerpen of eerst een voorstel wil laten maken door de CEWE software. Het programma maakt bij een voorstel zelf een ontwerp, dat je vervolgens helemaal zelf naar je eigen smaak kunt aanpassen.

Ontwerpen van het fotoboek
Het ontwerp van je fotoboek is essentieel om je fotoboek een extra zomerse uitstraling te geven. Bij het ontwerpen van een fotoboek sleep je eerst de foto’s, die je hebt geselecteerd voor het fotoboek, naar het middenscherm in de CEWE software. Zoek onder het kopje ‘foto’s en video’s’ naar het mapje dat je hebt aangemaakt voor het fotoboek. Om te zorgen dat het fotoboek extra zomers wordt, kun je gebruikmaken van zomerse achtergrondkleuren in het fotoboek. Daarnaast zijn er tal van achtergrondfoto´s beschikbaar. Je vindt deze kleuren en achtergrondfoto´s links in het ontwerpscherm van de software. Door het kiezen van warme kleuren, zoals oranje, creëer je een zonnige opmaak.

In het ontwerpscherm geeft CEWE je de keuze uit verschillende sjablonen, kaders, cliparts en stijlen, die je kunt toevoegen als versiering aan je fotoboek. Deze vind je, net als de achtergronden, linksonderin het scherm. Om het fotoboek een extra zonnige uitstraling te geven kun je hier filteren op thema’s. Filter bij het kopje ‘stijlen’ bijvoorbeeld op ‘reizen’ of op ‘vrije tijd’ om een geschikte stijl te kiezen. Bij ‘sjablonen’, ‘kaders’, en ‘cliparts’ kun je op ‘zomervakantie’ filteren voor zomerse toevoegingen aan je fotoboek. Bij het toevoegen van verhaaltjes of titels aan het fotoboek heeft CEWE de mogelijkheid om een lettertype naar eigen smaak toe te voegen. Hier kun je ook kiezen uit extra vrolijke lettertypes, zoals het lettertype ‘Segoe print’. Het lettertype vind je bovenin het scherm bij het kopje ‘tekst’.

Helemaal tevreden en alle pagina’s gevuld? Klik dan op ‘in het winkelmandje leggen’ om jouw zonnige fotoboek te bestellen.

Workshops fotoboeken ontwerpen
CEWE biedt leuke en interactieve webworkshops aan om jou te helpen bij het ontwerpen van fotoproducten. Je kunt kiezen uit meerdere webworkshops met verschillende niveaus. Kijk hier voor alle workshops.

Succes bij het ontwerpen van jouw zonnige fotoboek!