Eens in de tijd besteedt CEWE aandacht aan de mooiste gebieden om te bezoeken en te fotograferen. Italië is één van onze favoriete vakantiebestemmingen. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Want in dit prachtige land valt veel te zien. Of je nu gek bent op lekker eten, oude en imposante gebouwen of een mooie cultuur: Italië heeft het in zich! In dit blog vind je een paar van de highlights wat dit land zo bijzonder maakt voor (de fotograferende) reiziger.

Toscane
Als je de echte Italiaanse cultuur wilt fotograferen dan ben je in Toscane aan het juiste adres. Dit gebied heeft enorm veel te bieden voor iedereen die van kunst, wijn en geschiedenis houdt. Bij wijnliefhebbers gaat er meteen een belletje rinkelen als je het hebt over de Montepulciano. Ga op bezoek bij één van de vele wijnboeren in de regio, ervaar de gastvrijheid en geniet van de lekker wijnen. De wijnvelden zijn geweldig om te fotograferen (fototip: gebruik de compositieregel van diagonalen om de diepte van de wijnvelden te accentueren). Toscane kenmerkt zich ook door het typische Italiaanse landschap van heuvels met landweggetjes, Cipresbomen en oude landhuizen. De steden in Toscane – waaronder Florence, Pisa en Siena – hebben een rijke historie. Hoe kan het ook anders als je bedenkt dat Toscane de geboorteregio is van Michelangelo én Leonardo da Vinci.

Amalfikust
Benieuwd naar de mooiste kustregio ter wereld ? Als de Amalfikust het niet is, dan komt het in ieder geval wel erg dicht in de buurt. In deze kustregio vind je prachtige en pittoreske kustplaatsjes met kleurrijke huisjes en gebouwen. Alhoewel veel van deze plaatsjes (niet geheel onbegrijpelijk) overspoeld worden met toeristen, zijn er ook veel minder bekende kustplaatsen zoals Furore. De beste manier om de Amalfikust te ontdekken is door simpelweg langs de kust te rijden. Hierdoor geniet je automatisch van de mooie vergezichten over zee en kom je vanzelf in de mooiste kustplaatsen. Pompeï kun je bij een bezoek aan de Amalfikust niet overslaan. Dingen die je gefotografeerd moet hebben na je bezoek aan dit gebied zijn onder andere de azuurblauwe zee in combinatie met de kleurrijke huisjes, maar ook de vele knalgele citroenbomen in de regio. De kust(plaatsjes) fotografeer je het beste vanaf het heldere water; ga daarom mee op een rondvaartboot of huur er zelf ééntje als je deze mogelijkheid hebt.

Puglia
Eén van de meest bijzondere huisjes van Italië vind je waarschijnlijk in Puglia. Deze regio kenmerkt zich door de unieke ronde Trulli huisjes. Deze mooie witte bouwwerkjes vind je in de regio Apulië. De huisjes staan op de UNESCO-werelderfgoedlijst en zijn een echte trekpleister voor Puglia. De kalkstenen huisjes werden omstreeks 1500 gebouwd. Bijkomend voordeel van deze huisjes was dat ze (vroeger) snel afgebroken konden worden om, op deze manier, de onroerend goed belasting te ontduiken. Puglia is een minder bekende vakantieplek dan de Amalfikust en het massatoerisme is nog een beetje uitgebleven. Doordat Puglia een onontdekt pareltje van Italië is, vind je hier nog stranden zonder opdringerige horlogeverkopers, opstuivend zand door rennende kinderen of buren die net even te dicht naast je gaan liggen. Geniet van de rust in deze regio of bezoek de havenstad Brindisi voor het snuiven van wat cultuur.

Italiaanse Alpen
Italië is niet het land van strak en overgeorganiseerd. Zodra je vanaf Zwitserland de grens oversteekt is dit direct voelbaar. Wegen worden iets minder onderhouden, de obers op terrassen nemen iets meer de tijd en tussen de middag wordt er maar al te graag even een middagdutje gedaan. Is dit erg? Nee hoor! We zijn tenslotte op vakantie. Door deze gemakkelijke levensstijl rust je lekker uit. Het eerste gebied van Italië dat je tegenkomt als je Italië binnenrijdt, zijn de Italiaanse Alpen. Deze hoge bergen bieden je vergezichten in het dal. Alweer een uitgelezen kans om jouw fotocompositie skills eens goed te gebruiken. Gebruik het lijnenspel in de 48(!) haarspeldbochten van de Passo dello Stelvio en gebruik direct het contrast door zowel dichtbij als veraf te fotograferen. De Alpen zijn erg populair onder wandelaars, wintersporters, sportfietsers en motorrijders. Als je één van deze hobby’s ook beoefent, kun je dit gelijk combineren met je andere hobby: fotograferen. Trek je sportkleren aan en neem je (compact)camera mee op pad. Doordat je actief bezig bent en op bijzondere plekken komt, krijg je vaak mooie kansen om de prachtigste plaatjes te schieten van het Alpenlandschap.

Bloemenriviera
De Bloemenriviera is voor de meesten nog goed te behappen als je met de auto op vakantie gaat. Afhankelijk van je woonplaats ligt het op zo’n tien á twaalf uur reizen. Als je dan toch met de auto gaat, kun je direct doorrijden langs de kust. De Bloemenriviera kent namelijk prachtige kustwegen die zich uitstekend lenen voor een mooie rondrit met de auto. De officiële benaming voor de Bloemenriviera is Ligurië. De bijnaam verraadt de vele kleurrijke bloemen langs de kust die een lust voor zowel het oog als voor de camera zijn. Bij een bezoek aan Ligurië is het dorpje Portofino, met haar kleurrijke huisjes en mooie haven, een echte trekpleister. Ook als je op zoek bent naar een iets meer stedelijke omgeving, zit je goed in Ligurië. Genua is de hoofdstad van de regio en is de één na grootste havenstad van de Middellandse Zee.

 

Kortom; Italië is een prachtland voor de reisfotograaf. Geniet van je trip en deel je mooie foto’s van dit land vooral met CEWE.