Eens in de tijd besteedt CEWE aandacht aan de mooiste gebieden om te bezoeken en te fotograferen. Voor prachtige plekken op de wereld hoef je soms niet eens ver weg te gaan. Deze keer licht CEWE de wonderbaarlijke natuur van Noorwegen uit. De Vikingen waren niet voor niets ruig en woest, want alhoewel de inwoners nu een stuk beschaafder zijn, is de natuur nog hetzelfde gebleven: ruig, maar wel prachtig!

Fjorden
Wie aan Noorwegen denkt, denkt aan fjorden. Deze fjorden zijn ontstaan tijdens de ijstijd. Het ijs drukte met veel geweld de rotspartijen opzij. Door de enorme kracht die er vrijkwam, zijn de rotswanden nu behoorlijk stijl. Hierdoor is het water tussen de rotsen ook erg diep. Op sommige plekken zijn de fjorden bijna 1.000 meter diep! Het water is vooral zout. Als er veel regen valt, of als er veel smeltwater van de rotsen komt, kan het water een beetje zoet worden. Het bekendste fjord is waarschijnlijk het Geirangerfjord in de regio Sunnmøre. De Fjorden fotografeer je het beste vanaf het water. Maak gebruik van de diepte om de grootsheid van de fjorden te accentueren. Je kunt dit het beste doen door iets kleins op de voorgrond mee te fotograferen, zodat het contrast zichtbaar wordt. Bovenop de rotsen kun je ook prachtige foto’s maken van het dal en het water dat er door loopt. Het water is vaak azuurblauw en indrukwekkend om te zien en te fotograferen.

Hardangervidda
Hardangervidda is de grootste hoogvlakte in Europa. Noorwegen staat niet alleen bekend om haar Fjorden, maar ook door het grote aantal rendieren. Naast rendieren leven hier ook tal van andere wilde diersoorten. De vlakte is ongerept en nauwelijks bewoond. Een echt hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk) is ‘de Trollentong’. Deze rots kijkt uit op het Ringedalsmeer. Het is één van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden van Noorwegen en een foto van jou op de Trollentong mag dan ook eigenlijk niet ontbreken aan je collectie reisfoto’s van Noorwegen. Je moet geen hoogtevrees hebben en vooral goed oppassen dat je er niet af valt!

 

Treinen vanuit Flåm
De treinreis vanuit Flåm wordt gezien als één van de mooiste treinritjes ter wereld. De treinreis leidt je door prachtig natuurgebied met mooie vergezichten. Het treintje stopt op mooie plekken waar je er even uit kunt om je benen te strekken. De rails kent ook één van de steilste trajecten.

Het noorderlicht
In een eerder blog gaven we al als tip om Tromsø te bezoeken. Niet in de eerste plaats vanwege Tromsø zelf, maar vooral vanwege één van de mooiste natuurverschijnselen ter wereld: het Noorderlicht. Dit geweldige schouwspel van de natuur verplettert zelfs de beste vuurwerkshow en overtreft al je verwachtingen. Vanuit Tromsø worden expedities georganiseerd naar het noorderlicht.

Oslo
Alhoewel de laatste tip in Noorwegen minder met natuur te maken heeft, willen we je toch informeren over een bijzondere stad. We begrijpen als geen ander dat jij, na een tijdje te zijn verwilderd in de Noorse natuur, wel toe bent aan een beetje luxe. Oslo is een erg populaire stad voor citytrips. De stad staat bekend om haar architectuur. Deze hoofdstad van Noorwegen is wel erg prijzig. Ondanks de hoge prijzen zijn er genoeg manieren om de stad op een goedkope(re) manier te ontdekken. Neem bijvoorbeeld de veerboot in plaats van een rondvaartboot. Alhoewel de veerboot een stuk goedkoper is dan de rondvaartboot, zijn de blikken op Oslo vaak gelijk. Zoek ook van te voren uit waar je goedkoop kunt eten. De beste manier om Oslo te ontdekken is gewoon gratis! Je ontdekt de stad namelijk het beste te voet. Er zijn wandelroutes door de stad die je langs de vele hotspots leiden. Nog een tip om wat centjes te besparen is de Oslo pass. Deze pas is best prijzig, maar geeft je gratis toegang tot heel veel musea en geeft je korting op producten. Onder andere het koninklijk paleis en het Akerhus zijn fotowaardige gebouwen. Ook nieuwe gebouwen zoals het operahuis en het Munchmuseum kun je niet overslaan.