Fotograferend Nederland opgelet: de CEWE Photo Awards komen er weer aan! Na het grote succes van de voorgaande jaren staat de jury van CEWE alweer te popelen om de inzendingen van de Nederlandse (amateur)fotografen te bewonderen. In dit blog vertellen we je meer over het thema, de looptijd, de prijzen en leggen we je natuurlijk uit hoe jij mee kunt doen.

Winnaar van CEWE Photo Awards 2016 – Misty Amsterdam door Wil Crooymans

Korte terugblik
De CEWE Photo Awards zijn een terugkerend evenement waar heel fotograferend Nederland ieder jaar weer naar uitkijkt. Dat de wedstrijd niet alleen in Nederland een groot succes is, zagen we in 2015. Tijdens de Internationale CEWE Photo Awards werden in dat jaar ruim 94.000 foto’s ingestuurd, vanuit 208 verschillende landen. In Nederland mocht de jury in 2016 bovendien maar liefst 2.200 Nederlandse inzendingen bewonderen. De vele inzendingen zijn waarschijnlijk aan de toegankelijke deelname te danken: iedereen die het leuk vindt, mag namelijk meedoen aan de CEWE Photo Awards – of je nu professioneel fotograaf bent of amateuristisch hobbyfotograaf. Bovendien mag je ook nog eens iedere week een inzending doen, waardoor je natuurlijk veel meer kans maakt op een nominatie.

“Bedankt voor de geweldige dag, super geregeld allemaal! Het hele gezin heeft ervan genoten. Dit heeft mij super gemotiveerd om me verder te ontwikkelen met fotograferen, wie weet tot volgend jaar!” – genomineerde CEWE Photo Awards 2016.

CEWE Photo Awards 2017
Net als in de voorgaande jaren is het thema van de CEWE Photo Awards ‘Made in Holland’. We dagen fotografen met dit thema uit om de mooiste plaatjes te schieten van typisch Hollandse mensen, voorwerpen, plaatsen, feesten, eten, of wat dan ook: als het maar Nederlands is ;-). Vanaf maandag 12 juni 2017 kun je gedurende 10 weken jouw foto’s insturen. 20 augustus is de dag waarop je jouw allerlaatste foto kunt inzenden.

“Het was weer geweldig georganiseerd! Dank CEWE voor de leuke dag!” – genomineerde CEWE Photo Awards 2016.

Een Hollands tafereel door de winnaar van de tweede prijs in 2016

Zo doe je mee!
Vind je het heerlijk om foto’s te maken van Nederlandse taferelen en lijkt het je leuk om mee te doen met de derde editie van de CEWE Photo Awards? Lees dan snel hoe jij mee kunt doen.
Iedere week kun je één foto uploaden op de website van CEWE Photo Awards. Als de week is afgelopen, gaat de jury aan de slag. De ingezonden foto’s worden beoordeeld en er worden iedere week 15 foto’s genomineerd. Uit het totaal aantal genomineerden kiest onze professionele jury na 20 augustus 10 winnende foto’s. Naast dat het natuurlijk vooral een hele grote eer is dat de kritische jury jouw uitzending uitkiest als een van de beste ingezonden foto’s, zijn er ook nog eens leuke prijzen te winnen.

Prijzen voor de echte fotograaf
Ben jij een van de door de jury genomineerden, dan kun je je alvast een beetje gaan verheugen op de fantastische prijzen die er worden uitgereikt. Het leuke aan de wedstrijd is dat niet alleen de top drie iets wint; ook de vierde tot en met de tiende plek worden beloond met een fijne prijs. Toch is het de moeite waard om extra je best te doen. De eerste prijs is namelijk een achtdaagse reis voor twee personen naar Cinque Terre in Italië. De tweede prijs is een stedentrip voor twee personen naar het prachtige Barcelona en ook de derde prijs is niet mis: een heerlijk romantisch weekend naar Parijs voor twee personen. De andere prijzen vind je hier.

Kortom; doe mee met de CEWE Photo Awards 2017 en laat ons en de volgers van CEWE meegenieten met jouw fotografiekunsten!