Kan jij er in het weekend ook zo slecht uitkomen? Of spring je elk weekend om 6 uur uit je nest? Dat laatste lijkt ons erg onwaarschijnlijk. Alhoewel we er doordeweeks elke dag vroeg uit moeten voor ons werk, is uitslapen in het weekend toch wel fijn. Bij CEWE raden we je toch van harte aan om ook eens vroeg uit bed te gaan! Want terwijl heel het land nog in een diepe slaap ligt, sluip jij met je camera de natuur of de stad in! En dat is niet zomaar… Hieronder lees je waarom ook jij die paar uurtjes extra slaap in de morgen eens moet skippen.

Overweldigende rust
Terwijl iedereen slaapt of langzaam ontwaakt, ga jij op zoek naar het beste plaatje. Het grote voordeel van vroeg opstaan is dat het jou de gelegenheid biedt om prachtige foto’s te schieten. Veel mooie plekjes zijn immers ook al ontdekt door andere mensen; met een beetje pech besluit iedereen net op deze dag een wandeling te maken over dat prachtige heideveld dat je wilt fotograferen. Dan kun je dat maar beter doen op een moment dat de rest nog op één oor ligt.

Wonderschone natuur
De ochtend heeft iets magisch, iets mystieks, iets dat jij wilt vastleggen met je camera! Of je nu een eind gaat dauwtrappen of zittend op een bankje wilt genieten van een zonsopkomst: de ochtend levert geweldige plaatjes op. Naast imposante luchten, vind je ook natuur die je anders niet zou zien. Natuur die leeft! Dieren die ontwaken zijn, net als wij, wat minder scherp in de ochtend. Op de wandelroute die in de middag gevuld wordt door wandelaars, heb je dus een grotere kans om prachtige reeën te spotten of een aantal haasjes. In tegenstelling tot een jager, zoek jij een diervriendelijke manier om deze mooie beestjes te schieten! Mocht het niet lukken om wat van het wildleven met je camera te schieten, dan kun je jezelf altijd nog tegoed doen aan een weiland vol schapen of paarden met op de achtergrond een dikke laag dauw. Ook prachtig!

Ontwakende stad
Zoals we net al opmerkten is het best moeilijk om een leeg stukje stad te fotograferen. Met ochtendfotografie wordt dit echter wel wat gemakkelijker. Naast dat een verlaten stad prachtige plaatjes kan opleveren, kan het ook leuk zijn om een stad te fotograferen die net in al haar glorie ontwaakt. Leg bijvoorbeeld vast hoe de krantenverkoper zijn kraampje opent of hoe de eerste mensen hun weg proberen te vinden naar hun werk. Naast deze stedelijke taferelen, is het eerste uur na zonsopkomst één van de beste momenten voor een foto. Het gouden uur, zoals dit moment wordt genoemd, levert ook gouden plaatjes op. De zonnestralen die als magische lichtbundels langs de hoogstaande gebouwen kruipen, zorgen voor een perfect decor voor jouw ochtendfoto. Een nieuwe dag vol kansen en belevingen vastgelegd.

Tijd voor jezelf
Fotograferen is voor veel mensen een fijne hobby. Een moment om even helemaal op te gaan in je te fotograferen onderwerp en niet meer te denken aan het werk of alle klusjes die thuis nog op je liggen te wachten. Vroeg opstaan en met je camera op pad gaan, levert je niet alleen mooie plaatjes op, maar ook even een moment van rust voor jezelf.

Hebben bovenstaande argumenten je nog niet overtuigd om, in ieder geval één keertje, niet te ‘snoozen’ maar vroeg op pad te gaan, dan hebben we nog een laatste argument: je kunt van die prachtige foto die je hebt geschoten blijven genieten met een CEWE Wanddecoratie. Ontwikkel een van je ochtendfoto’s en hang ‘m aan de muur. Als je dan wel een keer uitslaapt, geniet je nog steeds van de vroege ochtend! Een toegevoegde waarde van die ene keer dat jij er vroeg op uit bent gegaan om op pad te gaan met je camera.