Als het buiten guurder wordt, dan is het fijn dat je het in huis warm en gezellig hebt. De kaarsjes en de open haard mogen weer aangestoken worden, de gordijnen gaan dicht en de bank is het favoriete plekje van menig familielid. Is jouw huis al klaar voor de herfst? CEWE geeft je een paar fijne tips om je woning in een mum van tijd om te toveren in herfstige sferen.

Herfst-woning

Ga voor warme kleuren
Als het buiten koud en guur is, dan wil je het in huis maar al te graag gezellig en warm maken. Dat doe je onder andere door kleurgebruik. Waar je in de zomer luchtige, frisse kleuren gebruikt, is de herfst het seizoen van donkerrood of –oranje, bruin, taupe en grijs. Maar ook gebroken wit kan een hele mooie toevoeging zijn. Haal bijvoorbeeld herfstige bloemen in huis, leg een mooi kleed met warme kleuren over de bank of leg een kussen van schapenvacht op de bank.

Herfstige materialen
Ook materialen die je kiest zijn bepalend voor de (herfst)sfeer in huis. Denk daarbij aan een schapenvachtje, een wollen kleed of houten accessoires. Wat ook leuk is, is een eigen herfstkussen maken. Bij CEWE heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om verschillende formaten kussens te laten bedrukken met jouw eigen foto’s. Kies bijvoorbeeld voor een paddenstoel of een eekhoorntje op je kussen of ga voor een gebreid kabelpatroon. Maak je het liever wat persoonlijker? Neem dan een foto van bijvoorbeeld je familie of je kinderen in een bos vol herfstkleuren. Door een fotokussen te combineren met ‘neutrale’ kussens, springt jouw zelfontworpen kussen er mooi uit!

De geur van de herfst
Geur is een zeer belangrijk element van je huis, dat vaak vergeten wordt bij de inrichting. Na een stevige wandeling in de natuur is het extra fijn om weer binnen te komen in een warm, lekker ruikend huis. Kaneel, appeltaart en haardvuur zijn natuurlijk typische herfstgeuren. Dus bak een lekkere appeltaart, zet een flinke pot kaneelthee en steek de haart aan of gebruik geurkaarsjes om een lekkere herfstgeuren in huis te verspreiden. Dat is nog eens lekker thuiskomen!

Appeltaart

Wanddecoratie
Hoewel het natuurlijk hartstikke leuk is om te doen, is het een beetje duur om je huis ieder seizoen helemaal om te toveren in de kleuren van het seizoen. Toch hoeft zoiets helemaal niet duur te zijn als je een beetje slim omgaat met de dingen die je aanschaft. Zo kun je bij CEWE mooie lijsten, in verschillende formaten kopen die voor ieder seizoen geschikt zijn. Kies een neutrale lijst die goed bij je interieur past en wissel de foto’s ieder seizoen. In de herfst ga je voor foto’s met warmere tinten en in de lente en zomer weer voor zonnige foto’s. Daarvoor kun je natuurlijk je eigen foto’s gebruiken. Heb je liever professionele foto’s aan je muur? Bij CEWE hebben we een uitgebreide beeldbank met prachtige foto’s die je kunt gebruiken voor je CEWE wanddecoratie. Voor een prikkie heb je een prachtige foto van felrode paddenstoelen of een herfstige bos – onze fotografen hebben een uitgebreide collectie voor je gemaakt.
Houd je van fotograferen? Dan maak je zelf natuurlijk foto’s voor je wanddecoratie. Van een mooie foto van het bos of pompoenen op het land tot een herfstig stadsstraatbeeld: gebruik je fantasie en creativiteit. Lees meer herfst-fototips in ons blog !

Herfstfruit-groente

Decoratie
Ook voor het decoratiemateriaal in huis geldt dat dit helemaal niet duur hoeft te zijn. Met name in de herfst kun je leuke dingen uit de natuur halen om je huis mee te decoreren. Ga een middag wandelen in het bos en verzamel kastanjes, eikels en hazelnootjes. Leg ze samen met een pompoen, wat kaneelstokjes en kaarslichtjes op een grote schaal of bord en je hebt een leuk, zelfgemaakt herfststukje!
Ook leuk: verzamel wat lege jampotjes en doe er een waxinelichtje in. Staat gezellig en je hoeft er niet voor naar een dure decoratiewinkel.

Veel plezier bij het herfstklaar maken van jouw woning; geniet van de herfst!