Afgelopen zaterdag 11 juni werden de CEWE Photo Awards 2016 uitgereikt. Het thema van dé jaarlijkse fotowedstrijd van CEWE was dit jaar ‘Made in Holland’. In de zes weken voorafgaand aan de prijsuitreiking kreeg de jury ruim 2.200 prachtige en uiteenlopende foto’s ingestuurd. Het was een flinke klus om uit alle inzendingen de tien beste foto’s te kiezen. Toch is het de vakjury gelukt om voor 11 juni jl. 10 prijswinnaars uit te kiezen. Een verslag van de geweldig leuke dag in Burgers Zoo.

Een regenachtig, maar warm welkom
De deelnemers van de CEWE Photo Awards begaven zich op de ochtend van de prijsuitreiking in grote getale naar Burgers Zoo in Arnhem. Hoewel de dag begon met wat regen, mocht dat de pret niet drukken. Alle gasten kwamen enthousiast, uitgelaten en nieuwsgierig naar Burgers Zoo om daar in spanning af te wachten wat de dag hen zou gaan brengen.

CEWE-Photo-Awards-2016-1

Nadat men zich had aangemeld bij de CEWE hostesses, werden de gasten in de foyer van het theater van Burger Zoo ontvangen met koffie of thee en wat lekkers erbij. Vervolgens werden alle gasten begeleid naar de zaal. Het duurde niet lang tot de zaal tot de nok toe was gevuld met deelnemers en hun familieleden. Het programma ging van start met een introductie van de juryleden.

De jury
De vijfkoppige vakjury bestond uit deskundigen op het gebied van fotografie. De foto’s werden dit jaar beoordeeld door:

• Marius van Pijpen is fotograaf en fotografiedocent. Hij verzorgt de online en offline fotografietrainingen voor CEWE en is al vanaf zijn vroege jeugd bezig met fotografie. Een deskundige, maar kritisch jurylid!
• Maarten Corbijn is professioneel fotograaf en staat bekend om zijn portretfotografie. Naast fotograaf is Maarten ook filmmaker en schrijver. Een creatieve man die met een ervaren blik naar de foto’s heeft gekeken.
• Boudewijn Muijser werkt als manager marketing bij het fotografiemagazine Zoom.nl. Hij ziet het als zijn doel om het leven van fotografen die zich willen ontwikkelen steeds leuker te maken. Dat is hem al goed gelukt door te jureren bij de CEWE Photo Awards!
• Jan-Willem Verschuuren is General Manager voor Sigma Benelux; de importeur van Sigma lenzen, flitsers, objectieven en meer. Als er iemand op de hoogte is van de mogelijkheden van de apparatuur, dan is Jan-Willem het wel!
• Dave Zuuring is de grote winnaar van vorig jaar. Hoewel hij geen professioneel fotograaf is, is hij een zeer kundige amateurfotograaf, die absoluut niet in de jury mocht ontbreken.

Al met al geen makkelijke jury om te overtuigen. Dat hebben de deelnemers gemerkt!

CEWE-Photo-Awards-2016-3

De uitreiking
Nadat de jury was voorgesteld, was het tijd om de winnaars van de CEWE Photo Awards 2016 bekend te maken. De spanning in de zaal was om te snijden. Tien winnaars werden bekend gemaakt, waarmee natuurlijk werd begonnen met de 10e, 9e en 8e winnaar. De fotografen Kramer, Dam en Zuijdervliet wonnen een CEWE waardebon ter waarde van € 50,-. Vervolgens werd de zevende prijs bekend gemaakt: Jan de Brouwer won voor zijn inzending een Olympus TG 860 sportcamera.

De stedentrip voor twee personen naar de fotowaardige stad Brugge werd in ontvangst genomen door de fotografen van Orden (6e), Gruyters (5e) en Verwijs (4e).
Je begrijpt: nadat de winnaars van de zesde, vijfde en vierde plek bekend waren gemaakt, hield iedereen zijn adem in. Want wie behoorde er tot de top drie van de CEWE Photo Awards 2016? Wiens foto werd door maar liefst vijf professionele fotografen beoordeeld als een van de drie beste foto’s? Ruth de Jong-Houwink kon haar geluk niet op: ze werd derde met haar foto ‘Spelen met je klompbootje’ en won daarmee een echte Olympus camera!

Na het applaus voor de Jong, werd snel doorgegaan naar de tweede prijs. Die werd gewonnen door Kaj Hiensch. De foto van het Hollandse tafereel van een boer met zijn koeien werd beloond met een zeer hoogwaardige en professionele Sigma 18-300 lens.

De winnaar van de eerste prijs kwam weliswaar als allerlaatste aan bod kwam, maar zijn foto werd uit de ruim 2.200 inzendingen het beste gewaardeerd door de vijf juryleden. Met zijn ‘Misty Amsterdam’ werd Wil Crooymans dé terechte winnaar van de CEWE Photo Awards 2016. Wat een feest!
Nieuwsgierig naar de foto’s van de winnaars? Bekijk ze hier!

Groepsfoto winnaars

Afsluiten in het dierenpark
Nadat de tien winnaars bekend waren gemaakt, de groepsfoto gemaakt was én een aantal van de gelukkigen waren geïnterviewd als echte overwinnaars, was het tijd om na te kletsen en bij te komen van een geslaagde CEWE Photo Award uitreiking. Her en der werden felicitaties en complimenten uitgedeeld, terwijl ondertussen de lunch werd geserveerd in het Safari restaurant van Burgers Zoo.
En als je op zo’n prachtige locatie bent, dan wil je na tijd natuurlijk wel even een kijkje nemen in het park. Na afloop zag het in Burgers Zoo dan ook rood van alle goodiebags van de deelnemers van de CEWE Photo Awards. Er werd ook in de dierentuin alweer flink gefotografeerd. Wie weet komen de foto’s van deze middag nog van pas voor CEWE Photo Awards van 2017…

Namens CEWE willen we alle deelnemers en aanwezigen van harte bedanken voor de mooie dag in Burgers Zoo. Wij hebben ervan genoten!

‘Bedankt voor de geweldige dag, super geregeld allemaal! Het hele gezin heeft ervan genoten. Dit heeft mij super gemotiveerd om me verder te ontwikkelen met fotograferen, wie weet tot volgend jaar!’

– Linda Venema

* Tenzij anders vermeld, zijn alle vermelde prijzen inclusief BTW en exclusief verwerkings/verzendkosten