Verheug jij je ook zo op je vakantie? Of heb je er al van mogen genieten? Je vakantiefoto’s verdienen natuurlijk een mooi fotoboek, want alleen op de harde schijf van je computer laten staan is zonde! Speciaal voor jouw vakantieboeken vind je in onze fotoboeksoftware honderden leuke cliparts, mooie achtergronden en sjablonen. Zo kun je de meest prachtige pagina’s creëren waarbij je foto’s mooi tot hun recht komen en waarbij je de sfeer van jouw vakantie of van het land extra benadrukt. Laat je inspireren!

Extra sfeer

1. Zo voeg je extra sfeer toe
Versterk de sfeer van die fijne strandvakantie met leuke achtergronden en cliparts. Zie de spread hierboven. Welke achtergrond laat je foto’s mooi tot hun recht komen en welke cliparts passen bij het gevoel? Ontdek hoe leuk het is om hiermee te experimenteren! Teksten kun je bovendien ook op een gekleurd tekstvlak plaatsen. Sleep gewoon een gekleurd vlak uit de clipart categorie ‘Kleuren’ in je fotoboek en plaats de tekst er bovenop. Kies je voor een donker vlak? Maak de tekst wit. Subtiele witte randen om je foto’s laten deze er extra uitspringen.

Selecteer op kleur

2. Selecteer je foto’s op kleur
Op reis kom je vaak de mooiste kleurencombinaties tegen, heel anders dan in Nederland. Wil je een bijzondere fotoboekspread maken? Kijk dan eens of je foto’s hebt waarop één bepaalde kleur duidelijk de boventoon voert. Ook leuk om hier op reis al op te letten trouwens. Verzamel die foto’s, plaats ze samen op één spread, voeg de betreffende kleur (in dit geval paars) toe als achtergrond en zie wat voor bijzonder effect dat geeft.

Kies voor fotopapier

3. Laat je landschapsfoto’s stralen
Geniet je van mooie landschappen en maak je graag panoramafoto’s? Kies dan voor het CEWE FOTOBOEK Large liggend met fotopapier. Zo kun je die prachtige foto’s verdelen over twee pagina’s zonder dat je last hebt van fotoverlies in het midden. Omdat het boek helemaal plat openvalt, loopt je foto mooi door. De clipart ‘I love Sweden’ uit de categorie ‘Landen’ zorgt voor een leuk detail. 

Vintage look

4. Ga voor een vintage look
Die stedentrip naar Parijs verdient natuurlijk een mooi fotoboek. Of op z’n minst een spread in je jaarboek. Links onderin de fotoboeksoftware vind je – naast leuke sjablonen – allerlei creatieve kaders. Zo ook deze vergeelde hoekjes die jouw fotoboek binnen een mum van tijd een vintage uitstraling geven. In de clipart categorie ‘Steden’ vind je bovendien leuke versiersels, waaronder deze mooie stempel. Voor het bijschrift is gekozen voor een lettertype dat zo uit een oude typemachine lijkt te komen. Het resultaat is een spread helemaal in de sfeer van deze prachtige, eeuwenoude stad. 

Experimenteer

5. Experimenteer en ontdek
Niet alle foto’s doen het goed op een zwarte achtergrond, maar die sferische foto’s van het noordelijke IJsland komen hier prachtig op uit. Hoe je dat kunt weten? Dat is een kwestie van experimenteren. Wanneer je een mooie pagina-indeling hebt gemaakt, probeer je gewoon allerlei verschillende achtergronden uit. Zo ontdek je vanzelf op welke achtergrond jouw foto’s gaan ‘knallen’.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:
Fotoboek inspiratie: 3 x zomerse spreads
Op reis: 5 x fotoboek inspiratie
Reisfotografie: 9 tips voor de mooiste reisfoto’s
5 tips voor de vakantiefoto’s van je leven!