Wie wil er nou nog een standaard canvasdoek uit de winkel aan de muur, als je heel gemakkelijk een persoonlijk kunstwerk boven de bank kunt hangen? Gewoon, door je foto’s af te laten drukken op canvas, als poster of achter acrylglas (of één van de andere vele mogelijkheden). Want eigen foto’s aan de muur zorgen ervoor dat je je echt thuis voelt. En zo kun je er elke dag weer van genieten! Hier een paar leuke ideeën.

wanddecoratie zwart-wit

1. Mooie, maar grauwe foto? Maak deze stijlvol zwart-wit
Heb je laatst een leuke stedentrip gemaakt naar Parijs? Jammer dat het net van dat grauwe weer was op die ene mooie foto. Maar wij hebben een idee, want waarom maak je die foto niet gewoon stijlvol zwart-wit? Zo past ie wél mooi boven de bank! Bovendien maak je de foto heel eenvoudig zwart-wit met behulp van onze software. Hoe? Dubbelklik op de foto, kies voor het meest linkse icoontje (Fx) –> ‘Standaard’ –> ‘Zwart-wit’. Vervolgens kun je het contrast nog wat aanpassen bij ‘Kleuraanpassing’ –> ‘Contrast en helderheid’. Zo heb je binnen no time je eigen kunstwerk gecreëerd!

Wanddecoratie collage familie

2. Geen mooie familiefoto? Maak een collage!
Heb je (nog) geen leuke familiefoto, maar wel mooie foto’s van jullie apart? Dan maak je toch gewoon een leuke collage van die verschillende foto’s! Of je nu een collage wilt maken met 3 of 10 foto’s, in onze software kun je kiezen voor allerlei verschillende indelingen. Het enige wat je zelf hoeft te doen is jouw favoriete foto’s in de vakken te slepen. Zo is je gezin altijd dichtbij. En ja, natuurlijk hoort jullie hond er ook bij. 🙂

creatieve wanddecoratie

3. Creatief omgaan met één prachtige foto
Wil je een leuke foto ophangen, maar dan wel net even anders dan anders? Wat dacht je van dit idee: maak een vierkante uitsnede van je foto en verdeel deze in 9 gelijke vlakken. Bestel nu 9 kleine, vierkante canvassen (bijv. 30 x 30 cm), elk met een eigen deel van de foto en hang ze vervolgens met een paar centimeter tussenruimte aan de muur. Heb je nog geen geschikte foto? Dan maak je er toch gewoon eentje! Tip: Houd vooral geen rekening met de regel van derden, maar plaats je onderwerp exact in het midden voor het mooiste resultaat.

Hier vind je nog meer leuke ideeën voor jouw wanddecoraties. En wist je dat je sinds kort ook kunt kiezen voor een luxe lijst rond je canvas?