We hebben dit jaar al diverse museumnachten kunnen meemaken in de grotere steden. Aanstaande zaterdag 1 november 2014 is het de beurt aan Amsterdam. Voor alweer de 15e keer gooien 50 Amsterdamse musea tussen 19.00 en 02.00 hun deuren open. Leuk, gezellig, interessant en vooral heel inspirerend zo’n tour langs allerlei musea! Je kunt terecht voor o.a. mode, kunst, muziek en ook aan fotografie wordt de nodige aandacht besteed. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

Museumnacht Amsterdam 2014

Zo kun je je in het Rijksmuseum laten portretteren door de ogen van Rembrandt. Bij wijze van spreken dan. Het idee is dat je op de foto gaat zoals de 17e eeuwse meester die waarschijnlijk zelf gemaakt zou hebben als hij fotograaf was geweest, met harde schaduwen, dramatische belichting en bijzondere composities.

Of ga langs bij fotografiemuseum Foam aan de Keizersgracht. Ook daar kun je een kunstzinnig portret van jezelf laten maken, maar dan door stilleven- en portretfotograaf Anne Claire de Breij. Dit doet ze in een steeds veranderende fotoset, opgebouwd uit kleurvlakken, patronen en objecten.
Wil je liever zelf creatief aan de slag? Ook dan zit je goed bij Foam. Het idee is dat je een eigen fotocollage portret maakt. Geïnspireerd door het werk van Daniel Gordon die van bestaand beeldmateriaal driedimensionale collages maakt en deze vervolgens fotografeert.

Verder kun je in het stadsarchief aan de Vijzelstraat een serie Amsterdamse nachtfoto’s bekijken en in het Tropenmuseum heb je de kans om jouw droombeeld vast te leggen in een photobooth.

Een kort overzicht van wat er zoal te doen is op fotografiegebied. Maar er is dus nog veel meer! Neem een kijkje bij http://museumnachtamsterdam.nl/ en stippel je route uit. Een ticktet voor de hele avond/nacht kost € 18,50.

Veel plezier en inspiratie gewenst!