Webshop manager Hans (34) is verantwoordelijk voor het onderhoud en de ontwikkeling van de website van één van onze grote partners en werkt sinds twee jaar bij CEWE. Sindsdien heeft hij een prachtige serie fotoboeken gemaakt van zijn vakanties. Zijn favoriet? Het CEWE FOTOBOEK large liggend met hoogglans fotopapier. Hier lees je waarom. Hij heeft trouwens ook nog een goede tip!

De favoriet van Hans

Waarom is het fotoboek Large liggend je favoriet?
“Een liggend fotoboek oogt nog net iets exclusiever dan een staand boek. En zo’n A4-formaat is eigenlijk voor alles goed. Je kunt een mooie foto op een hele pagina plaatsen waardoor deze echt ‘knalt’, maar je kunt ook gerust een leuke pagina-indeling maken met een paar foto’s. Ik maak alle achtergronden altijd zwart, zowel de omslag als alle pagina’s aan de binnenkant. Dat geeft hetzelfde contrast als de klassieke ‘plak’-fotoalbums.”

En waarom kies je voor hoogglans papier?
“Eigenlijk vind ik fotopapier mooier dan gewoon papier. Door de kleur, de scherpte en het contrast komen je foto’s helemaal tot hun recht. Maar ik vind gewoon papier één enorm voordeel hebben; het bladert zo lekker. Je slaat het boek open, pakt het hele pak papier, en ‘schiet’ door de bladzijden. Hoogglans vind ik wel een must, om de foto’s te laten stralen.”

Echt een aanrader dus?
“Ik zou anderen dit boek zeker aanraden als ze een mooi fotoboek zoeken voor hun vakantie. Willen ze een boek cadeau geven, dan zou ik eerder kiezen voor het vierkante XL formaat, bij voorkeur op mat fotopapier. Dat is een absoluut klasseproduct en het matte papier is heel geschikt als het boek door veel mensen doorgebladerd wordt.”

Krijg je weleens reacties op je fotoboeken?
“Ja hoor! Vooral omdat mijn fotoboeken mooi op een rijtje in de boekenkast staan. Ze worden er weleens door bezoek uitgehaald en doorgebladerd. Ook al heeft men het boek al eerder gezien.”

Heb je nog tips voor het maken van een fotoboek?
“Natuurlijk moet je niet te lang wachten met het maken van je boek, want dan is het risico groot dat het er niet meer van komt, maar ik vind het persoonlijk fijn om bewust even te wachten. Als je de foto’s een aantal weken niet hebt gezien, kijk je er opeens met andere ogen naar, wat objectiever. Een map op je bureaublad plaatsen ter herinnering is dan trouwens geen gek idee.”

Van welke collega zou jij het favoriete product willen weten?
“Mijn collega Jacob. Hij heeft een tweedelige baan. Aan de ene kant is hij account manager en aan de andere kant is hij verantwoordelijk voor het team dat alle direct-klaar fotokiosken van CEWE in NL en BE verzorgt. Hij kan veel vertellen over deze interessante machines.”