Heb jij al een foto van ‘jouw pietje’ geüpload via onze wedstrijdpagina? Wie meedoet aan onze pietjes fotowedstrijd maakt namelijk kans op superleuke prijzen! Meedoen kan nog t/m 6 december 2013. Denk je dat jouw pietje kans maakt, maar kun je nog wel wat tips gebruiken voor het mooi op de foto zetten van je dochter, kleinkind of buurjongetje als het hulpje van Sinterklaas? Lees onze 4 tips en wie weet sleep jij een mooie prijs in de wacht!

Eén van de winnaars van de pietjes fotowedstrijd 2012

1. Denk aan leuke accessoires en attributen
Natuurlijk heeft ieder pietje een leuk pietenpakje aan, of in elk geval een mooie muts op. Maak ook pepernoten, cadeautjes, speelgoed of de jutezak van Sinterklaas kunnen je foto een leuke, extra touch geven. Of wat dacht je van een pietje dat naast een witte pony staat in de wei? Bedenk waarmee jij het verschil kunt maken!

2. Fotografeer kinderen op ooghoogte
Ga op de grond zitten of zak door je knieën om het pietje op ooghoogte te kunnen fotograferen. Zo staat hij of zij in verhouding tot de omgeving en kun je de wereld vastleggen vanuit zijn oogpunt. Bovendien maak je zo veel gemakkelijker op een leuke manier oogcontact. Mooie foto’s gegarandeerd!

3. Meer spanning in je foto
De foto kan spannender worden door het pietje niet precies in het midden van de foto te plaatsen; maak hiervoor gebruik van de regel van derden. Door een close-up te maken van het gezichtje, wordt de uitdrukking van het pietje extra benadrukt. Zoom in dat geval in van een afstandje om het zogenaamde waterhoofd-effect te voorkomen.

4. Wees creatief!
Experimenteer ook met leuke beelduitsnedes en gekke standpunten. Hoewel op ooghoogte fotograferen doorgaans hele mooie foto’s oplevert, is het ook heel leuk om het pietje juist van boven of onderen te fotograferen, of neem de foto helemaal schuin. Wees lekker creatief, dit levert de leukste foto’s op! Bovendien wordt creativiteit zeker beloond!

Succes! 🙂 Je foto uploaden kan via onze wedstrijdpagina
https://www.cewe.nl/blog/2013/11/18/de-leukste-piet-wint-onze-pietjes-fotowedstrijd-2013/ Bovenstaande foto is vorig jaar in de prijzen gevallen. Een goed voorbeeld van een leuke pietjesfoto!