Bij CEWE houden we je graag op de hoogte van handige apps waarmee je bijzondere dingen kunt doen. En waarmee je leuke foto’s kunt maken die je kunt delen via Facebook of Twitter of die je gewoon in je CEWE Fotoboek kunt plaatsen. Vandaag hebben we het over ‘Frontback’, een app die zowel voorwaarts als achterwaarts fotografeert. Vreemd? Hier leggen we je uit hoe het werkt. frontbackcamera

Fotograferen en gefotografeerd worden
Dat is in vier woorden wat de fotoapp ‘Frontback’ doet. Meteen nadat je je onderwerp gefotografeerd hebt, kun je met je smartphone ook een foto van jezelf maken, zonder je toestel te draaien. De app plaatst de foto’s boven of naast elkaar, afhankelijk van hoe je je smartphone vasthoudt. Zo krijg je een leuk effect met een variatie op het aloude thema “zien en gezien worden”. Bovendien kun je er ook heel grappige effecten mee creëren en bijv. de bovenkant van iemands hoofd plaatsen op de onderkant van jouw hoofd.

Deze bijzonder populaire app – in minder dan drie maanden tijd werd hij al 300.000 keer gedownload – is het werk van een naar New York uitgeweken Belg Frederic della Faille. Hij wist met zijn ‘uitvinding’ trouwens investeerders te overtuigen om drie miljoen dollar te investeren in zijn app, die wel eens de “nieuwe Instagram” genoemd wordt. Heel wat sterren zijn alvast fan, wij trouwens ook!