Weet jij hoe je foto’s eenvoudig even groot maakt en netjes uitlijnt? Natuurlijk kun je zelf gaan slepen en schalen, maar echt handig is dat niet. Bovendien heeft onze software niet voor niets van die handige functies. Zo wordt een fotoboek maken nog veel leuker en gemakkelijker!

Functies software

Foto’s even groot maken
Eén van de vele handige functies van de CEWE FOTOBOEK-software is dat je foto’s precies even groot kunt maken. Stel, je hebt twee foto’s en je wilt de grotere foto als leidraad laten gelden voor de kleinere foto: selecteer dan eerst de grote foto, druk daarna de ctrl-toets in en klik tegelijkertijd op de kleine foto. Nu zijn beide foto’s geselecteerd en kun je ze even groot maken door in de balk bij ‘Indeling’ op het zwarte pijltje met fotoboek te klikken (zie het groene kader in de afbeelding hieronder).

Foto's even groot maken

Foto’s uitlijnen
Selecteer de foto’s die je gelijkt wilt uitlijnen met behulp van de ctrl-toets. Let op: de eerste foto die je selecteert, fungeert als basis voor de andere foto. Ga nu weer naar ‘Indeling’ in de bovenste balk en klik op het pijltje rechtsonder. Nu komt er een venster tevoorschijn met de verschillende uitlijnmogelijkheden (zie afbeelding hierboven en hieronder). Zo kun je foto’s keurig boven elkaar of naast elkaar uitlijnen.

Foto's uitlijnen

Magnetische lijnen
Of gebruik magnetische lijnen om je foto’s eenvoudig uit te lijnen. Klik hiervoor op de knop met het rode hoefijzer in de balk ‘Indeling’. Nu verschijnen er stippellijnen wanneer je met een foto gaat slepen. Dus pak de foto vast die je gelijk wilt uitlijnen met een andere foto, sleep deze naar een lijn van die andere foto toe en zo kun je foto’s heel snel en precies onder of naast elkaar zetten.

Extra controle met ruitjes
Controleer eenvoudig of je foto’s echt even groot en uitgelijnd zijn door op het blauwgeblokte vierkantje te klikken. Nu ziet je fotoboekpagina eruit als ruitjespapier. Door nog eens op deze knop te klikken, zet je de functie weer uit. Ook dit kan erg handig zijn! 

Ruitjespapier