Fotograferen is hot. En als je meer wilt dan alleen vakantiekiekjes maken, zijn er verschillende mogelijkheden om beter te leren fotograferen. Zo kun je een fotocursus volgen, bij een fotoclub gaan of je inschrijven voor een fotoreis. Maar er zijn ook vele magazines over fotografie die je verder op weg kunnen helpen. Wij zetten de meest bekende Nederlandse fotomagazines voor je op een rijtje. Welk fotografie magazine past bij jou?

Fotografie magazines

Focus
Het magazine Focus richt zich op de groeiende groep enthousiaste amateurfotografen die nét dat beetje meer willen halen uit hun fotografie. Focus informeert en adviseert over de aankoop van een camera met heldere tests van camera’s en accessoires en duidelijke koopadviezen. Verder worden prachtige portfolio’s van gerenommeerde fotografen afgewisseld met foto’s van aanstormende talenten en afgebakende cursussen en workshops bieden extra handvatten waarmee lezers betere foto’s kunnen gaan maken. Focus magazine verschijnt 12 x per jaar.

Zoom.nl
Zoom.nl is een fotografie magazine dat zijn lezers wil inspireren, helpen en leren om betere foto’s te maken. Hierbij word je als lezer actief betrokken bij de samenstelling van de inhoud. Zo gebruikt het magazine voor elke uitgave meer dan 100 lezersfoto’s bij artikelen over cursussen, interviews en workshops. Zoom.nl verschijnt 10 x per jaar en heeft een jaarspecial. Verder heeft Zoom.nl een grote online fotografie community die is gemaakt voor en door amateurfotografen. Hier kunnen bezoekers hun foto’s uploaden, delen, bekijken en beoordelen.

DIGIFOTO Pro
DIGIFOTO Pro magazine richt zich op de gevorderde hobbyist en de semi-professional. Het magazine is geschikt voor de fotograaf met een brede belangstelling en een grote diepgang. Iedere editie staat vol reviews, interviews, workshops en inspirerende portfolio’s waarbij er altijd zoveel mogelijk wordt gezorgd voor interactie met de lezer. DIGIFOTO Pro verschijnt 6x per jaar. Ook is er een online community waar je als lezer terecht kunt om je foto’s te delen en met andere fotografen in contact kunt komen.

Digifoto Starter
Het magazine Digifoto Starter is het kleine zusje van DIGIFOTO Pro en richt zich op iedereen die net een camera heeft gekocht of van plan is een camera aan te schaffen, maar nog weinig tot geen kennis in huis heeft. Het magazine geeft advies over de aanschaf van de juiste camera, objectieven en accessoires. Maar er wordt ook ingegaan op de nabewerking van foto’s en er worden tips en adviezen gegeven voor het maken van de mooiste foto’s. Terug naar de basis, is het motto van dit fotomagazine. Digifoto Starter verschijnt 4 x per jaar.

Photo Digitaal
Photo Digitaal laat alle aspecten van de fotografie aan bod komen: reportages, hardware, diepte-interviews met professionele fotografen en nog veel meer. Met dit brede scala aan onderwerpen richt dit magazine zich op de enthousiaste amateur tot de beginnend professional. In elke editie worden portfolio’s van professionele fotografen en innovatieve beeldbewerkers behandeld. Daarnaast wordt veel praktisch advies gegeven over apparatuur, de techniek achter het fotograferen en carrièremogelijkheden. Photo Digitaal verschijnt 10 x per jaar.

SHUTR fotomagazine
SHUTR fotomagazine richt zich op fotografen en beeldliefhebbers die met behulp van techniek hoogwaardige artistieke fotografie willen produceren. Met de ruimte voor beeld wil SHUTR magazine zich onderscheiden van de andere bladen. Ook wil het magazine een verbinding leggen tussen de professionele amateur en de professionele fotograaf. Adembenemende portfolio’s, fotografietalent, beeldverhalen van profs, trends en techniek zijn onderwerpen die aan bod komen in het 196 pagina dikke blad. SHUTR fotomagazine verschijnt 4 x per jaar.

P/f Professionele fotografie
P/f is een magazine voor iedereen die beroepshalve met fotografie bezig is of brede interesse in fotografie heeft. Het magazine biedt actualiteit, verdieping, inspiratie en educatie voor de professionele fotograaf. Iedere uitgave van P/f is een bron van informatie, inspiratie, techniek, portfolio, interview, achtergrond, specials en creatie. Ruime aandacht voor beeld wordt gekoppeld aan onafhankelijke redactie, waardoor P/f met recht het vakblad in de branche is. P/f verschijnt 10 x per jaar.

Chip Foto Video
CHIP FOTO-VIDEO is een tijdschrift dat zich richt op liefhebbers (maar ook op professionals) van fotografie en film. Elke uitgave staat vol nieuws, weetjes en tests over digitale fotografie en video. Ook worden de mooiste inzendingen van lezers van CHIP FOTO-VIDEO gepubliceerd, naast het werk van professionele fotografen. Aan de hand van talrijke voorbeelden en in diverse workshops wil CHIP FOTO-VIDEO je stap voor stap de fijne kneepjes van de fotografie leren. CHIP FOTO-VIDEO verschijnt 8 x per jaar.

Natuurfotografie Magazine
Natuurfotografie Magazine is een inspirerend magazine voor iedereen die graag buiten fotografeert. Wat opvalt is dat in het magazine vooral praktische artikelen staan die antwoord geven op de hoe-vraag: “hoe doe je dat dan”. Het is een magazine met diepgang en voornamelijk gericht op fotografie in Nederland en België. Natuurfotografie Magazine verschijnt 6x per jaar en is een uitgave van PiXFACTORY. De website natuurfotografie.nl is gekoppeld aan het magazine. Hier vind je nog eens duizenden artikelen over natuurfotografie en elke maand een uitdagende photo-challenge.

Zit jouw ideale fotografie magazine erbij? Lees je al één van de magazines? Of is er misschien een fotomagazine dat er niet tussen staat, maar dat jij geweldig vindt? We horen het graag. Laat vooral je reactie achter!