Een goede cover geeft in één oogopslag weer waar het boek over gaat. Dat geldt niet alleen voor boeken die je in de winkel koopt, maar ook voor je eigen fotoboek. Want wat uitgeverijen kunnen, kun jij ook! En wij helpen je daarbij. Met deze tips voor mooie, opvallende omslagen zorg je ervoor dat je jouw fotoboek vol trots op tafel legt en dat mensen er maar wat graag in gaan bladeren. Ontdek de mogelijkheden, laat je inspireren en ontwerp je eigen cover!

1. Mooie portretfoto’s doen het altijd goed op covers. Maar door het gezicht over de gehele omslag te laten lopen, met de rug precies in het midden, creëer je onmiddellijk een unieke cover!

Anna

Let wel op dat je de foto maakt in een hoge resolutie.

Besteed ook aandacht aan het lettertype (oftewel de typografie). Zorg ervoor dat deze bij het onderwerp past. Mooie lettertypes kun je heel eenvoudig downloaden via websites als http://www.1001freefonts.com/ of http://www.dafont.com/.  Denk niet alleen aan een titel, maar ook aan een ondertitel. Dat oogt gelijk heel professioneel.

2. Denk na over de achterkant. Doe net als een echt boek en vertel op de achterkant een kort verhaal waar je fotoboek over gaat. Misschien kun je zelfs een foto van jezelf plaatsen. Jij bent tenslotte de fotograaf en de samensteller van het boek. Tijdloos zwartwit doet het ook altijd goed!

Bijzonder

3. Net als in het fotoboek kun je in de CEWE FOTOBOEK software ook bij de omslag kiezen voor verschillende pagina-indelingen. Maar natuurlijk maak je ook heel gemakkelijk een eigen indeling. Laat je gewoon inspireren door andere boeken en (tijdschriften)! De witte randen om de foto’s maken de cover compleet.

Mallorca

4. Kies voor een knallende achtergrondkleur die aansluit bij je foto’s. Door ook hier weer te spelen met het lettertype creëer je een opvallende fotoboek cover die gezien mag worden!

Marrakech

5. Waarom zou je niet kiezen voor een mooie tekening, een ingescande plaat of, in dit geval, een van de cliparts uit de software? Zo krijgt je fotoboek gelijk een heel eigen en andere uitstraling. Bovendien kun je de cliparts draaien, spiegelen en zo groot maken als je wilt, zonder kwaliteitsverlies!

Jubileum

Deze 5 omslagen zijn gemaakt met de software van CEWE FOTOBOEK. Zoals je ziet zijn er talloze mogelijkheden en kun je eindeloos variëren. Veel plezier bij het maken van jouw fotoboek covers!