Hou jij van reizen én van fotograferen? Maar voel je je vaak bezwaard als je gezin of vrienden op elke hoek van de straat moeten wachten totdat jij je perfecte foto hebt gemaakt? Of kom je op vakantie niet eens aan reisfotografie toe? Er worden niet voor niets vele fotoreizen georganiseerd! Iets voor jou? Wij zochten uit wat je van zo’n fotoreis kunt verwachten.

shutterstock_116252305

Focus op je passie
Reizen en fotograferen zijn dé perfecte combinatie voor iedereen die van fotograferen houdt. Er is immers inspiratie in overvloed: van prachtige landschappen en gebouwen tot mooie gerechten en interessante mensen. Maar wie echt mooie reisfoto’s wil maken, zal veel tijd in fotograferen moeten steken. Want voor welke invalshoek kies je en wat is het beste standpunt? En soms wil je gewoon even wachten, op mooier licht of totdat al die toeristen uit je gezichtsveld verdwenen zijn. Tijdens een georganiseerde fotoreis kan jij je volledig focussen op je foto’s.

Vergroot je fotografiekennis
Fotoreizen worden vrijwel altijd in groepsverband georganiseerd onder begeleiding van professionele fotografen. Dit betekent niet alleen dat je alle tijd hebt om te fotograferen, maar ook dat je veel extra fotografiekennis zult opdoen. Vaak worden er tijdens de reis opdrachten gegeven en/of wordt er ingegaan op verschillende technische aspecten van de fotografie. Natuurlijk zal dit per reis en per organisatie verschillen, maar dat je veel zult leren, staat buiten kijf.

Samen kom je verder
Omdat je met een groep mensen op reis gaat die allemaal hetzelfde doel hebben: zo mooi mogelijke foto’s maken, leer je bovendien van elkaar. Want niet alleen fotografeer je samen, je hebt ook de gelegenheid om veel te praten over jullie gedeelde passie en wellicht alle gemaakte foto’s te bespreken. Wie wel eens een fotocursus heeft gevolgd of is aangesloten bij een fotoclub weet hoe leuk én gezellig het is om die passie voor fotografie te delen: samen kom je verder!

Voor ieder wat wils
Fotoreizen zijn er in alle soorten en maten: van dagtochten tot meerdaagse verre reizen, in Europa of ver daarbuiten. En of je nu een beginnende of gevorderde fotograaf bent, je kunt altijd wel ergens terecht. Even googlen op ‘fotoreizen’ brengt je al een heel eind op weg. Bovendien kun je niet alleen kiezen op land, maar ook op specialisatie: zo zijn er speciale vogel-fotoreizen, maar ook reizen waarbij bijvoorbeeld alleen aandacht wordt besteed aan landschapsfotografie.

Deel je ervaring!
Ben jij wel eens met een fotoreis mee geweest? Laat vooral je reactie achter en deel met ons hoe je dit hebt ervaren. We zijn reuze benieuwd!