Love is in the air! Straks is het Valentijn en tonen geliefden elkaar opnieuw op een bijzondere manier hoeveel ze van elkaar houden. Bloemen, knuffels, chocolade, parfum, een etentje… ideeën bij de vleet. Maar wie écht origineel uit de hoek wil komen én goed uit de voeten kan met een fototoestel, gaat voor een romantische fotoshoot. Niemand kent je geliefde beter dan jij en niemand kent jou beter dan je geliefde. Ideaal dus voor superleuke én persoonlijke foto’s van jullie beiden.

1. Wees jezelf
Mooie foto’s maken is één iets, op een natuurlijke manier poseren voor een camera is nog iets anders. Je moet jezelf durven zijn. Je schroom overboord gooien en jezelf durven zijn voor de fotograaf. Zo kom je tot heel spontane foto’s die tonen hoe je echt bent. Als je als koppel voor elkaar poseert, heb je alvast het voordeel dat je niet vooraf hoeft te wennen aan de fotograaf. Wees jezelf en geniet van dit persoonlijke moment.

2. Zorg voor een leuke plek
Je kunt natuurlijk kiezen voor portretfoto’s, maar jullie kunnen ook naar jullie favoriete plekje gaan om samen foto’s van elkaar te maken. Een bijzondere plek in het bos, de plaats waar jullie elkaar voor het eerst ontmoetten, het strand dat ook bij winterweer heel mooi kan zijn, of gewoon jullie lievelingshoekje thuis… Wissel geposeerde foto’s af met heel spontane en speelse beelden. Geef de camera aan elkaar door en fotografeer er maar op los. Let er wel op dat de omgeving niet te veel de aandacht afleidt.

3. Trek je geliefde zoals jij hem of haar ziet
Een portretfoto maken van de persoon waar je het meest van houdt, kan een bijzonder intiem moment zijn. Probeer je geliefde te fotograferen zoals jij hem of haar kent: mysterieus, speels, stoer, verlegen, verliefd… Durf hem of haar te vragen verschillende poses of gezichtsuitdrukkingen aan te nemen tot je het beeld hebt dat je voor ogen had. Nog meer tips voor portretfotografie lees je hier.

Jullie kunnen natuurlijk ook samen poseren voor de lens. Een statief is dan wel handig, of plaats je camera op een stevige ondergrond en gebruik de zelfontspanner.

4. Doe eens gek
Jullie kennen elkaar door en door en zijn dol op elkaar… ideaal dus ook om gewoon eens gek te doen. Gekke bekken trekken, elkaars kleren aantrekken, een vreemde houding aannemen… er zijn tal van mogelijkheden om grappige foto’s te maken.

Jullie kunnen ook een zelfportret van jullie beiden maken zonder de zelfontspanner te gebruiken. Gewoon heel dicht bij elkaar kruipen, je camera omgekeerd op armlengte voor je uit houden en… smiiiile! Zo close waren jullie vast nog nooit… toch niet op foto 😉

5. Maak een uniek souvenir van je romantische fotoshoot
Eenmaal jullie klaar zijn met de romantische fotoshoot, zou het zonde zijn al die mooie foto’s enkel op je computer te laten staan. Maak een eigen Valentijn fotoboek met jullie mooiste foto’s. De leuke clip-arts uit de categorie ‘Liefde’ kunnen je alvast helpen om je fotoboek een extra romantische toets te geven.