Niet alleen tijdens het maken van je foto’s hou je rekening met de compositie, maar ook bij het maken van een fotoboek. Want ook dan kies je, bewust of onbewust, voor een bepaalde vlakverdeling. Hoe deel je de pagina’s in? Komen er veel of weinig foto’s op een pagina? En kies je voor beeldvullende foto’s of juist voor veel (wit)ruimte? De pagina-indeling speelt een belangrijke rol in elk fotoboek. Zie hier wat verschillende indelingen voor je fotoboek doen.

Pagina-indeling

Pas gemakkelijk de indeling aan
Wanneer je jouw fotoboek gaat maken, is er altijd een standaard pagina-indeling die je zelf aan kunt passen. Per pagina kun je alle foto’s eigenhandig verplaatsen, uitlijnen en vergroten of verkleinen, maar nog makkelijker is het wanneer je linksboven in het fotoboekprogramma naar Indeling gaat en ook daar weer kiest voor Indeling (naast passepartouts). Daar kun je namelijk kiezen voor heel veel verschillende pagina-indelingen met 1 tot maar liefst 25 foto’s per pagina.

Moet je nu al die indeling afzonderlijk doorlopen? Nee, dat hoeft niet. Wanneer je op de knop Indeling bovenin de balk klikt, wordt er steeds een nieuw voorstel gedaan voor de pagina-indeling.

Indeling

Heb je hulp van de fotoboek-assistent?
Wie gebruik maakt van de fotoboek-assistent kan eerst het aantal foto’s per pagina bepalen en vervolgens een keuze maken uit verschillende standaard indelingen, zoals Algemeen, Reizen, Familie, Gelegenheid of Vrije tijd. Ook kun je hier een eigen stijl-indeling maken door rechtsonder te kiezen voor ‘Nieuw’. Wanneer je nu verder gaat, worden al jouw geselecteerde foto’s in het fotoboek geplaatst volgens de door jouw geselecteerde pagina-indeling.

Natuurlijk kun je de pagina-indeling later altijd eenvoudig aanpassen, zodat je elke pagina geheel naar eigen zin kunt maken. Meer weten? Bekijk de bijbehorende video’s over pagina-indeling.

Wat doet de indeling voor je foto’s?
Wij laten je hieronder graag enkele mogelijkheden zien van verschillende pagina-indelingen, zodat je jouw foto’s in de toekomst nog beter tot hun recht kunt laten komen in je fotoboek.

1.
Pagina-indeling 1

2.
Pagina-indeling 2

3.
Pagina-indeling 3

4.
Pagina-indeling 4

5.
Pagina-indeling 5

Zie ook hoe je jouw fotoboek nog mooier maakt door het gebruik van achtergronden, cliparts en passepartouts.