We hebben het al eens gehad over het gebruik van cliparts en achtergronden voor je fotoboek, maar in de software zijn ook hele mooie passe-partouts te vinden. Passe-partouts zijn creatieve uitsnedes van foto’s waarmee je een speciaal effect creëert. In onze software vind je honderden verschillende soorten passe-partouts waarmee je jouw fotoboek nóg mooier maakt. Wij laten je zien hoe.

Passepartouts

Waar vind je de passe-partouts?
In onze software ga je linksboven naar het tabblad ‘Indeling’ (naast ontwerp) en daar kies je voor ‘Passe-partout’. Kies daaronder voor een thema of voor ‘Alle keuzes weergeven’. Wil je meer passe-partouts zien? Ga dan naar ‘Meer downloaden’. Hier vind je er nog veel meer, overzichtelijk ingedeeld op categorie. Zo kun je onder andere kiezen uit Bruiloft, Baby, Kerstmis, Verjaardag, Patronen, Liefde en Vakanties. Selecteer de passe-partout die je wilt downloaden en klik op ‘Nu installeren’.

Passepartouts

Hoe gebruik je de passe-partouts?
Het plaatje sleep je vervolgens, met de linker muisknop ingedrukt, over de foto in je fotoboek. Wil je toch graag een andere passe-partout? Je kunt er rustig een andere overheen slepen, de oude is dan niet meer te zien. Verwijderen doe je eenvoudig door de passe-partout te selecteren en op delete te klikken.

Wat voor fotoboek ga je maken?
Bedenk voordat je lukraak aan het downloaden slaat eerst wat voor fotoboek je gaat maken. Heeft het een bepaald thema? Of zijn er pagina’s met foto’s in een bepaald thema, zoals een verjaardag, bruiloft of vakantie? Kijk dan niet alleen bij die categorieën, maar denk verder. Maak je een fotoboek met foto’s van de verjaardag van je zoon die 6 jaar wordt? Dan is niet alleen de categorie verjaardag handig om te bekijken, maar bij ‘Letters’ vind je bijvoorbeeld het cijfer 6. Leuk om te gebruiken (zie onderstaande spread)!

In deze instructievideo wordt nog eens snel en eenvoudig uitgelegd waar je de passe-partouts kunt vinden en hoe je ze gebruikt. Of schrijf je in voor een gratis webworkshop voor meer inspiratie!

1. Thema Verjaardag

Passepartouts verjaardag

2. Thema Vakantie

Passepartouts vakantie

3. Thema Verlopen

Passepartout Verloop