Wanneer je een fotoboek gaat maken, denk je al snel aan een vakantie, je kinderen of aan een bruiloft. Maar heb je er wel eens aan gedacht om een fotoboek te maken met je favoriete recepten, over je grote passie of voor je allerbeste vriendin? Ontdek de creatieve mogelijkheden van het fotoboek! Leuk voor jezelf, maar ook om cadeau te doen. Laat je inspireren door onze themaboeken!

themaboeken

Alles is mogelijk
Dankzij de vele mogelijkheden van onze software kun je zoveel meer dan alleen foto’s in je fotoboek verzamelen. In feite kun je CEWE FOTOBOEK zien als de uitgever van jouw unieke, persoonlijke boek. Een boek waarin je informatie en beeldmateriaal verzamelt op jouw manier, precies zoals jij het hebben wilt. Dus verzamel alle foto’s, teksten en ander bruikbaar materiaal (dat je kunt fotograferen of inscannen) en breng alles samen in een uniek themaboek.

Achtergronden, plaatjes, lettertypes
Bovendien kan je kiezen uit allerlei leuke achtergronden en cliparts uit de software, maar je kunt natuurlijk ook zelf een mooie achtergrond maken die helemaal past bij de pagina of het thema. In het geval van een receptenboek zou je bijvoorbeeld een foto van je tafelkleed kunnen maken om als achtergrond te gebruiken. Ook kun je net zoveel tekst toevoegen als je wilt, in de leukste lettertypes. Er zijn websites, zoals http://www.1001freefonts.com/ waar je eenvoudig allerlei lettertypes downloadt.

Een aantal tips voor leuke themaboeken:

– Bundel je recepten: maak je eigen receptenboek. Zo heb je jouw favoriete gerechten altijd bij de hand in een super origineel en persoonlijk kookboek. Voeg mooie foto’s van de gerechten toe en kleed het fotoboek aan met leuke achtergronden en lettertypes. Tevens een origineel cadeauboek voor bijvoorbeeld je dochter die het ouderlijk huis verlaat: geef haar een zelfgemaakt receptenboek met al haar favoriete recepten zodat ze die voortaan zelf ook kan maken.

receptenboek

– Geef herinneringen cadeau: zijn je ouders binnenkort 35 jaar getrouwd? Wordt je vader 65 jaar? Vieren je grootouders hun gouden bruiloft? Of wil je je moeder verrassen op Moederdag? Geef een herinneringenboek! Een prachtig en origineel cadeau dat een leven lang mooi blijft. Verzamel mooie foto’s, leuke anekdotes en oude documenten, en creëer een boek vol herinneringen. Je maakt de ontvanger(s) hier vast en zeker heel blij mee.

herinneringenboek

– Eer die mooie vriendschap: maak voor of samen met je beste vriendin(nen) een vriendinnenboek waarin je alle foto’s van jullie samen verzamelt en herinneringen opdiept. ‘Wanneer hebben jullie elkaar ontmoet en waren jullie toen gelijk dikke vriendinnen?’ Zo heb je een mooi naslagwerk van jullie bijzondere band en gezamenlijke avonturen. En dit is natuurlijk pas deel 1!

vriendinnenboek

Denk ook eens aan het maken van een hobbyboek, een ik hou van jou-boek, een jubileumboek, een familie fotoboek of een jaaroverzicht. En er zijn vast en zeker nog veel meer leuke thema’s te bedenken.

Heb jij een goed idee? Laat een reactie achter, we horen het graag!