Het festivalseizoen is weer begonnen! En daarmee snijden we graag het onderwerp festivalfotografie aan. Want hoe leg je die fijne festivalsfeer vast? Waar moet je op letten en hoe maak je de mooiste foto’s van je favoriete band? Lees onze tips om jouw mooiste festivalmomenten zo goed mogelijk vast te leggen!

Fotografeer je favoriete artiest
Wees op tijd voor een mooie plek vlakbij het podium. Zo kun je de band of artiest niet alleen bewonderen van dichtbij, maar ook vastleggen. Zorg voor een camera waarmee je flink kunt inzoomen voor mooie close-ups. Het geheim voor een scherpe foto? Luister goed naar de muziek en bestudeer de bewegingen van de band of artiest. Zo kun je inschatten wat er komen gaat en inspelen op het juiste, ‘stille’ fotomoment. Een uithaal kan bijvoorbeeld een prachtig scherpe foto opleveren.

Leg de sfeer vast
Een festival is meer dan alleen goede muziek, veel mensen en lekker eten. Het gaat om de sfeer, de gehele ervaring. Kijk dus goed om je heen: niet alleen naar het podium, maar let ook op dat leuke, uitbundig dansende stel tussen het publiek, een vogeltje dat vrolijk de restjes uit een patatbakje pikt of een verdwaalde muzikant die op zijn gitaar zit te pingelen. Allemaal elementen die het festival maken voor wat het is. Leg het plezier vast, de hoogtepunten en misschien wel de vermoeidheid. Maak het verhaal compleet!

Laat je creativiteit de vrije loop
Bekijk het festival vanuit verschillende perspectieven en laat die terugkomen in je foto’s. Ga dus ook eens door je knieën of ga liggen voor een mooi shot, maar kijk ook of je ergens op kunt gaan staan voor een mooie overzichtsfoto. Verander dus je standpunt. Zo maak je vaak de leukste en creatiefste foto’s. Probeer ook vooral vast te leggen wat het festival voor jou uniek maakt.

Maak gebruik van het moment
Wees alert op mooie momenten die de mooie waard zijn om te fotograferen. Kijk ook hoe het licht valt en hoe je hier gebruik van kunt maken. Op heldere dagen wordt het licht mooier naarmate de zon lager staat. Tegenlicht kan bijvoorbeeld veel voor je onderwerp doen. Speel hier eens mee en ga bewust op zoek naar mooie plaatjes. Zo beleef je het festival waarschijnlijk nog intenser omdat je je bewust bent van al het moois om je heen.

Wij wensen je een te gek festivalseizoen!