Als je één van de mensen bent die op Hemelvaartsdag vroeg opstaat om dauw te trappen, weet je hoe bijzonder dit is. Een lekkere wandeling of fietstocht in de vroege ochtend doet een mens goed. Daarbij is het prachtig om te zien hoe de natuur langzaam ontwaakt. Vooral wanneer het weer een beetje meewerkt. Laten we het hopen voor de dauwtrappers onder ons!

Dauwtrappen is een ritueel dat teruggaat naar een ver verleden. Mensen geloofden namelijk dat dauw op het gras een genezende werking had. Daarom stonden zij om drie uur ’s nachts op om zingend met blote voeten op het gras te lopen en te dansen. Tegenwoordig doen we het meer voor de gezelligheid en we geloven best dat een keertje vroeg opstaan en de buitenlucht goed voor ons is, maar dansend op blote voeten? Dat gebeurt niet zo vaak meer.

Wel worden er verschillende wandelingen, natuurexcursies en fietstoertochten georganiseerd. Uiteraard met dauwtrapontbijt. Heb jij je nog nergens aangemeld, maar krijg je nu toch wel zin om je wekker morgenochtend lekker vroeg te zetten? Dat kan natuurlijk altijd! De zonsopgang begint om 04.58 uur en eindigt om 06.33 uur (gezien op http://www.golden-hour.com/), zo kun je mooi dat gouden uurtje meepikken. Vergeet daarom niet je fototoestel mee te nemen! Veel plezier alvast voor alle dauwtrappers en wij duimen voor mooi weer!

Heb je mooie foto’s gemaakt van het Hollandse landschap? Denk aan onze lentefotowedstrijd en maak kans op één van onze mooie fotoprijzen!