Vanaf vandaag staat het boek weer centraal! Van 14 t/m 24 maart wordt de 77e editie van de Boekenweek gevierd. Dit jaar is het thema Vriendschap en andere ongemakken. Wij hebben een aantal leuke activiteiten rond de Boekenweek met een link naar fotografie voor je uitgezocht, want boeken en foto’s gaan natuurlijk prima samen. Dat zie je maar weer aan al die mooie fotoboeken die jullie altijd maken!

Bibliotheken denken er gelukkig net zo over. Zo worden er in diverse bibliotheken foto-exposities vertoond, geïnspireerd door het thema van de Boekenweek. Veel fotografen brengen het thema Vriendschap en andere ongemakken op hun eigen manier in beeld. Leuk om te zien hoe zij dit thema beleven en presenteren. Wordt er bij de bibliotheek en/of boekwinkel bij jou in de buurt ook iets georganiseerd?

Vriendschap in Apeldoorn
In CODA bijvoorbeeld, de Centrale Bibliotheek Apeldoorn, presenteren zes fotografen van de Deventer Foto Kring hun werk vanuit verschillende invalshoeken. Zo is er een fotoserie te zien over online vriendschap, over dieren die bevriend zijn met soortgenoten en over de contactadvertentie, maar ook over planten die elkaar omstrengelen: hebben ze elkaar lief of zitten ze elkaar in de weg? Kortom, totaal verschillende benaderingswijzen van het thema vriendschap. Benieuwd? Je kunt de tentoonstelling nog t/m 31 maart bezoeken.

Maar niet alleen in de boekwinkels en bibliotheken is het feest. Ook theaters, musea en festivals in heel het land staan in het teken van de Boekenweek. Zo is er in Reuten Galerie Amsterdam een foto-expositie te zien met betrekking tot het thema, maar er zijn natuurlijk ook tal van andere activiteiten. Een overzicht vind je op de officiële Boekenweeksite.

Feest van het fotoboek
Bovendien wordt in het Nederlands Fotomuseum het Feest van het Fotoboek gevierd. Waarom? Omdat het Nederlandse fotoboek internationaal in hoog aanzien staat en zelfs wordt geroemd. Deze tentoonstelling over de geschiedenis van het Nederlandse fotoboek is niet zozeer gericht op de Boekenweek, maar zeker de moeite waard om te bezoeken! Je kunt nog terecht tot 20 mei 2012.

Wij wensen je veel plezier tijdens de Boekenweek!