Zijn je ouders binnenkort 35 jaar getrouwd? Wordt je vader 65 jaar? Vieren je grootouders hun gouden bruiloft? Of gaat je allerbeste vriendin trouwen? Geef een herinneringenboek! Een leuk en origineel cadeau dat een leven lang mooi blijft. Verzamel mooie foto’s, leuke anekdotes en oude documenten, en creëer een boek vol herinneringen. Hoe je dat precies aanpakt? Lees onze tips!

Een boek over iemands leven

Natuurlijk kun je zoveel mogelijk foto’s verzamelen, maar je kunt er ook voor kiezen om meer aandacht te besteden aan het verhaal en dus aan de tekst. Zo krijgt het boek meer de vorm van een levensverhaal. Ook dit kan prima met onze software: gebruik bijvoorbeeld de rechterpagina voor foto’s en de linkerpagina voor

de tekst. Vraag ook je ooms en tantes naar hun herinneringen aan je (groot)ouders of laat die ene betrokken buurvrouw aan het woord.

Het Grote Herinneringenboek

Wanneer je een zo compleet mogelijk boek wilt maken, is het leuk om ook de baby- en kinderfoto’s van je (groot)ouders en hun trouwfoto’s erin te verwerken. Houd er wel rekening mee dat je waarschijnlijk in hun fotoboeken zal moeten snuffelen en het liefst onopgemerkt, want het moet natuurlijk wel een verrassing blijven! Stel andere mensen dus op de hoogte. Zij kunnen je vast helpen je plan te verwezenlijken. Fotografeer de foto’s wanneer je de fotoboeken eenmaal bemachtigd hebt. Dit gaat sneller dan inscannen en de originele foto’s kunnen zo netjes in de boeken blijven zitten. Met behulp van onze software kun je de foto’s later eventueel bijsnijden.

Van toen tot nu

Je kunt het boek indelen op chronologische volgorde, maar je kan dit ook op thema doen. Zo zou je een spread kunnen vullen met alle kerstfoto’s en korte anekdotes. Datzelfde kun je doen met zomervakanties, van je zusje door de jaren heen, enzovoorts. Het geeft een grappig effect om oude en nieuwe foto’s naast elkaar te plaatsen. Misschien is het zelfs wel makkelijker omdat je soms niet meer precies weet van wanneer die ene foto of herinnering is. Ook leuk: plaats foto’s van je moeder en jou naast elkaar van toen jullie dezelfde leeftijd hadden. Zoek de verschillen!

Gouden tip: Begin op tijd. Er gaat waarschijnlijk meer werk in zitten dan je denkt. Succes!