Het heerlijk avondje zit er weer aan te komen! Maandag is het zover. De kinderen zijn al tijden blij en gespannen, en pakjesavond is toch wel de kroon op dit leuke kinderfeest. Komt de Sint aankomend weekend al langs? Hoog tijd voor een aantal fotografietips om deze avond zo goed mogelijk vast te leggen.

Vertel een verhaal
Denk aan het complete verhaal. Fotografeer de voorpret tot het drinken van een beker warme chocolademelk. Van de zak die op zolder hangt – of voor de deur staat – tot je partner die een gedicht voorleest en je kind die vol trots alle cadeautjes om zich heen heeft verzameld.
Tip: vooral leuk wanneer je de foto’s wil verzamelen in een fotoboek!

Geen flitser
Probeer geen flitser te gebruiken. Zo voorkom je rode ogen en je behoudt de gezellige sinterklaassfeer. Wees gewoon goed voorbereid en zorg van tevoren voor voldoende licht. Steek kaarsen aan of zet misschien zelfs een extra lamp neer. Kun je echt niet zonder flitser? Stel deze dan in op de laagste intensiteit. Let ook even op de witbalans: stel deze bijvoorbeeld in op kaarslicht zodat je foto’s niet te geel worden.

Portretfoto’s
Die gespannen, blije en ongeduldige kindergezichtjes zijn ook nu weer een dankbaar onderwerp om vast te leggen. Sinterklaastijd is wat dat betreft perfect om de leukste portretfoto’s te maken. Komt de Sint langs? Of vier je het bij opa en oma? Zoom in wanneer je kind op schoot zit en maak een mooie portretfoto van beide.

Compositie
Denk ook hier weer aan een leuke compositie. Ga op de grond zitten en fotografeer op kinderhoogte, maak een foto van bovenaf terwijl je kind is omringd met cadeautjes of maak een overzichtsfoto waarbij je focust op de jutezak van Sinterklaas.

Hopelijk kun je met deze tips weer de leukste foto’s maken. Je kinderen zullen je dankbaar zijn!