Bij het maken van een fotoboek denk je al snel aan een vakantie, een reis die je hebt gemaakt of aan een boek waarin je alle foto’s van en voor je kind verzamelt. Natuurlijk zijn dit belangrijke gebeurtenissen in je leven die je wilt vastleggen en niet wilt vergeten. Maar heb je er wel eens aan gedacht om een fotoboek te maken over een andere hobby of grote passie?

CEWE FOTOBOEK als uitgever 

In feite kun je CEWE FOTOBOEK zien als de uitgever van jouw unieke, persoonlijke boek. Een boek waarin je informatie en beeldmateriaal verzamelt op jouw manier. Precies zoals jij het hebben wilt. Dus verzamel alle informatie, foto’s, plaatjes en ander materiaal (dat je kunt fotograferen of inscannen) en breng alles samen in een boek.

Verzamel materiaal

Maak bijvoorbeeld een boek over je huisdier met foto’s en leuke anekdotes waar je zelfs nog wat algemene informatie over het ras in kwijt kunt. Is jouw hobby modelvliegtuigjes, bloemschikken of voetbal? Ook daar kun je een boek over maken. Of maak je graag zelf kleding? Bedenk eens hoe leuk het is om al die creaties vast te leggen in een boek. Maak een foto van het patroon, de stof en van het uiteindelijke resultaat.

Maak een portfolio

Denk ook eens aan het samenstellen van een portfolio op deze manier. Niet alleen leuk als je fotografeert, maar ook als je schildert of tekent. Zelfs als je timmerman, hovenier, visagiste of interieurstylist bent. Zorg dat je mooie foto’s van je werk maakt (of laat ze maken) en verzamel ze in een boek. Zo kun je eenvoudig aan iedereen laten zien wat je hebt gemaakt of wat jouw werk precies inhoudt.

Alles kan

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er een boek over maken. Onze software biedt je de mogelijkheid om je creativiteit de vrije loop te laten. Alles kan! Ook op het gebied van formaat. Je kunt een dik boek maken, dun, groot, klein, vierkant of liggend. Ook kun je kiezen uit verschillend papier en diverse omslagen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Een creatief proces

Bedenk ook dat het eindresultaat niet alleen veel voldoening geeft, maar dat ook de voorbereiding en het maken zelf heel leuk is om te doen. Foto’s en informatie uitzoeken, de volgorde bepalen (de verhaallijn) en het combineren van de foto’s op de linker- en rechterpagina, het hoort allemaal bij het creatieve proces. Je kunt dit doen als in een echte uitgeverij. Maak eerst een dummy van papier; een miniboekje waarin je in hoofdlijnen bepaalt wat waar komt te staan. Zo heb je overzicht.

Uniek boek in de kast

Zo’n boek maken kost misschien even wat tijd, maar dan heb je ook wel een uniek exemplaar in de kast staan dat je met trots aan familie, vrienden en wellicht zelfs aan toekomstige opdrachtgevers kunt laten zien. Volg ook één van onze gratis webinars om meer tips en trucs van onze software op te doen. Veel plezier!