Het verhaal van CEWE

Terug naar vroeger Meer dan 100 jaar geleden begon Carl Wöltje een fotozaak in Oldenburg en dat was een groot succes. Deze zaak bestaat nog steeds en ademt de historie van CEWE met fototoestellen van vroeger, vergeelde foto’s van tientallen jaren terug en zwart-wit foto’s van de oprichters aan de muur. In 1961 werd CEWE officieel opgericht door Heinz Neumuller, de schoonzoon van Carl Wöltje, die de initialen ‘CW’ van zijn schoonvader eer aan deed. CEWE nu Bijna 60 jaar na de officiële…

Lees meer

CEWE Photo Awards 2018: we zijn los!

Vanaf 10 juni verzamelen we iedere week de mooiste, leukste, meest bijzondere foto’s van ons kleine kikkerlandje. Het thema is ook dit jaar weer ‘Made in Holland’. Dat Nederlanders verschillende associaties bij dit thema hebben, zie je aan de grote variatie aan foto’s die zijn ingestuurd. Hieronder vind je de winnende foto’s van week 1. Wil jij ook kans maken op mooie prijzen, of gewoon op de eer? Stuur een of meerdere van jouw typische Hollandse foto’s in en maak iedere week kans om…

Lees meer

Stedentrip uitgelicht: drie zomerse steden in Europa

Eens in de tijd besteed CEWE aandacht aan de mooiste gebieden en steden om te bezoeken. In de zomer is het weer tijd om er even lekker tussenuit te gaan. In dit blog besteden we daarom aandacht aan drie mooie Europese steden die soms ver weg, soms dichtbij zijn, maar wel één ding gemeen hebben: de verkoeling is nooit ver weg!

Lees meer

Verhoog je standaard met een statief

Een statief is één van de oudste hulpmiddelen voor een camera. Eigenlijk stamt het hulpmiddel een beetje af van een schildersezel. Stel je voor dat een kunstschilder de hele tijd het schilderij zou moeten vasthouden tijdens het verven. Niet te doen! Toch zie je de meeste mensen fotograferen zonder statief. In dit blog leggen we daarom uit waarom ook jij iets vaker een statief zou moeten gebruiken.

Lees meer

Zo maak je de beste foto van je vakantiebestemming

Je hoort de golven over de steentjes op het strand rollen en je ruikt de geur van pas gezette koffie. Als je je tentje open ritst, voel je de ochtendzonnestralen op je huid en word je getrakteerd op een fenomenaal uitzicht; in sommige momenten wil je voor eeuwig blijven hangen. Hoewel dat natuurlijk niet gaat, kun je er wel voor zorgen dat je goede foto’s van je vakantieadres maakt. Zo kun je een paar maanden later, als je thuis op de bank zit en het buiten donker en koud is, herinneringen…

Lees meer

Op zoek naar hét recept voor een mooie reisfoto

Eén blik op zijn portfolio en je weet dat je te maken hebt met een zeer kundige fotograaf. Jan Vermeer reist al zo’n 25 jaar de wereld over om de meest prachtige natuurfoto’s te maken – solo, maar ook als begeleider van fotoreizen. Daarnaast geeft hij workshops, zijn er meerdere boeken van zijn hand verschenen en jureert hij dit jaar bij de CEWE Photo Awards 2018. Hoewel Jan vooral bekend staat zijn koude foto’s van niet-alledaagse bestemmingen, is de fotograaf ook regelmatig in tropische…

Lees meer

Doe mee met de CEWE Photo Awards 2018

Het is eindelijk weer zover: de jaarlijkse CEWE Photo Awards komen er aan! Net als voorgaande jaren maak je tijdens deze fotowedstrijd kans op de meest prachtige prijzen. Onze vakkundige jury kijkt nu al uit naar alle inzendingen van Nederlandse (amateur)fotografen. Lijkt het je leuk om mee te doen en kans te maken op fantastische prijzen? Lees dan snel verder. In dit blog lees je meer over het thema, de looptijd, de prijzen en hoe je mee kunt doen!

Lees meer

Stilleven fotografie

Bij stilleven denk je misschien al snel aan het schilderij van de zonnebloemen van Van Gogh. Toch is het tegenwoordig ietsje gemakkelijker om een stilleven te maken. Je kunt het namelijk ook heel goed met je camera doen. Het enige dat je nodig hebt is een onderwerp, een goede achtergrond en natuurlijk je camera! Daarnaast zijn een paar kleine tips over stilleven ook wel handig. Daarom besteden we in dit blog aandacht aan stilleven!

Lees meer

De CEWE Fotoboekencursussen van Luc de Beer

Op het hoofdkantoor van CEWE zien we sommige namen met enige regelmaat voorbij komen. Eén van die namen is Luc de Beer, een van onze trouwe klanten. Hij en zijn vrouw zijn niet alleen fanatieke fotoboekenmakers, maar Luc geeft ook nog eens cursussen aan mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken bij het maken van foto’s en fotoboeken. In dit blog vertelt Luc waarom hij zo’n fan is van CEWE en wat hij als docent fotoboekenmaker zoal behandelt in een cursus.

Lees meer

CEWE City Photo Challenge Leiden

Afgelopen zaterdag, 2 juni, heeft CEWE Leiden op z’n kop gezet met de tweede editie van de CEWE City Photo Challenge. In de vroege ochtend verzamelden 27 enthousiaste fotografieliefhebbers om deel te nemen aan deze fotowedstrijd. De deelnemers werden hartelijk ontvangen met appeltaart en een lekker kopje koffie. De organisatie ging van start met de uitleg van de dag en de opdrachten werden uitgereikt. Onder deelnemers zaten hobbyfotografen maar ook een aantal semiprofessionals. Kortom een…

Lees meer

Leg jouw zomermomenten vast op camera!

Op 21 juni is de officiële start van de astronomische zomer op het Noordelijk halfrond. Alhoewel we al behoorlijk veel warme dagen hebben gehad, begint de zomer dan pas echt. De zomer staat niet alleen voor velen garant voor een lekkere en welverdiende vakantie, maar het is ook gewoon een uitgelezen kans om te genieten van alle kleine en grote zomermomenten. Lees in dit blog welke dit zijn en hoe je deze speciale momenten het beste fotografeert.

Lees meer

Fotogebied uitgelicht: Corsica

Eens in de tijd besteedt CEWE aandacht aan de mooiste gebieden om te bezoeken en te fotograferen. Dit kan aan de andere kant van de wereld zijn, maar het kan ook dichtbij zijn! Deze keer ontdekken we een paradijsje dat slechts drie uurtjes vliegen is. Het heet: Corsica! Wat zijn de trekpleisters en welke dingen zijn op dit eiland zo fotogeniek?

Lees meer

Privacywet

Hoe gaat CEWE om met deze aangepaste wetgeving Je kan geen krant openslaan of nieuwsapp openen of het gaat over de privacywetgeving. Deze privacywetgeving bestaat natuurlijk al wel een tijdje, maar is recentelijk aangepast om de positie van de betrokkene (de mensen van wie gegevens worden verwerkt) te versterken. Wat houdt dat nou precies in en hoe gaan wij bij CEWE hiermee om? ICT coördinator Benelux, Leo Kruger, legt uit hoe het allemaal zit.

Lees meer

Fotogenieke uitjes in België

We schrijven vaak over andere landen die de moeite waard zijn om eens een bezoek aan te brengen. Alhoewel het bezoeken van een verre bestemming natuurlijk leuk is om te doen, is er in onze directe omgeving ook meer dan voldoende moois te vinden. We mogen soms best wat trotser zijn op ons prachtige land! Daarom in dit blog fotogenieke plaatsen in België.

Lees meer

Vakantieplannen? Houd alvast rekening met je vakantiefotoboek!

Het vakantieseizoen staat voor de deur. Waarschijnlijk heb je al een idee van waar je naartoe gaat en misschien heb je zelfs je vakantie al geboekt! Het leukste CEWE product voor na de vakantie is natuurlijk het CEWE Fotoboek. Voor veel van onze klanten is het een vaste prik om een mooi fotoboek van hun vakantie te maken. Hoe maak je een leuk vakantie fotoboek en welke voorbereidingen kun je voorafgaand aan je vakantie al treffen? Waar moet je rekening mee houden als je op je vakantiebestemming…

Lees meer

Hoera, de nieuwste versie van onze software is gelanceerd!

Na weken van voorbereiding is het dan eindelijk zover: we hebben onze nieuwe software gelanceerd! De nieuwste versie van de software heeft talloze nieuwe functies en mogelijkheden, waardoor jij van jouw foto’s iets speciaals kunt maken. Van ‘gewone’ printjes tot exclusieve fotoboeken en van prachtige wanddecoraties tot de leukste geschenken: bij CEWE doen we er alles aan om van jouw herinneringen iets bijzonders te maken. Download de software nu en je kunt direct aan de slag. Liever eerst weten…

Lees meer

Foto’s bewerken in Google Foto’s

Als je met je smartphone foto’s maakt is de Google Foto’s-app een onmisbare applicatie voor het bewerken, bewaren en delen van je foto’s. Google Foto’s geeft je eigenlijk alles wat je verwacht van een foto-app op een smart-apparaat. De app is geschikt voor iPhone, iPad, Android-telefoon en tablet. Daarnaast kun je Google Foto’s ook openen in een browser-venster op je PC en Mac door photos.google.com te typen. Met Google Foto’s kun je je foto’s gratis op de servers van Google veilig stellen. Je…

Lees meer

10 tips voor macrofotografie

We proberen je altijd opnieuw te inspireren en geven je daarom graag tips en tricks voor fotografie. Zodat je zelf aan de slag kan met je camera om nog mooiere foto’s te maken. Dit blog hebben we in samenwerking met Natuurfotoworkshop.nl samengesteld en we gaan de diepte in. Lees snel verder voor alles over macrofotografie.

Lees meer

Fotogebied uitgelicht: het mystieke Schotland

Eens in de tijd besteedt CEWE aandacht aan de mooiste gebieden om te bezoeken en te fotograferen. Voor prachtige plekken op de wereld hoef je soms niet eens ver weg te gaan. Zo is Schotland dichterbij dan je zou denken. In dit blog daarom aandacht aan dit mysterieuze koninkrijk.

Lees meer

Diafragma: hoe zit het ook alweer?

Diafragma is één van de nuttigste fotografie-instellingen die je kunt bedenken. Het principe is eigenlijk heel simpel en vergelijkbaar met de functie van je eigen ogen. Maar wat kun je er nu precies mee en hoe werkt het ook alweer? Dat lees je in dit blog over diafragma.

Lees meer